Чи допоможе солдатові в бою «третя рука»?

третя рука

Дослідницька лабораторія Армії США розпочала випробування пристрою під назвою «Третя рука», за допомогою якого солдати зможуть точніше стріляти, підвищити купчастість вогню або, за необхідності, звільнити руки.

Армійські гвинтівки мають доволі велику масу. Наприклад, споряджена M4 важить 3,4 кілограма. Під час бойової операції руки бійців швидко втомлюються тримати таку зброю. Крім того, у бійців може виникнути потреба відкласти зброю, щоб, наприклад, оглянути який-небудь предмет.

У Дослідницькій лабораторії Армії США вважають, що «Третя рука» суттєво полегшить бійцям перенесення та наведення гвинтівок. Маса пристрою, який виготовлено з вуглепластика, становить приблизно 1,4 кг. Це рухомий кронштейн із шарнірною почіпкою для стрілецької зброї.

третя рукафото © zbroya.info

Боєць встановлює гвинтівку на почіпку, а потім виставляє її на потрібному рівні. Після цього він може опустити руки – кронштейн утримуватиме зброю. У разі небезпеки бійцю необхідно лише взятися за гвинтівку і відкрити вогонь. Також, під час стрільби, кронштейн буде трохи полегшувати відбій, що також покращує точність стрільби.

«Третя рука» може утримувати зброю із масою до дев'яти кілограмів. Прототип пристрою пристосований тільки для кріплення автоматів M4 калібру 5,56 мм, але його планують доопрацювати для кулеметів M240B калібру 7,62 мм та M249 калібру 5,56 мм. Коли саме завершаться випробування «Третьої руки», поки невідомо.



Використані джерела:
zbroya.info