У Збройних Силах триває робота щодо створення типових комплексних військових містечок

У Збройних Силах триває робота щодо створення типових комплексних військових містечок зображення: mil.in.ua

Міністр оборони України генерал армії України Полторак, сьогодні під час брифінгу у Міністерстві оборони повідомив, що на даний час у Збройних Силах триває робота щодо створення типових комплексних військових містечок.

— Таких комплексів ми в цьому році плануємо збудувати три: в Дачному Одеської області, Черкаському Дніпропетровської області — безпосередньо на полігоні, щоб була можливість проводити навчання, а також на полігоні Широкий Лан, де будівництво вже почалося, — повідомив генерал армії України Степан Полторак.

Читати також: На полігоні «Широкий Лан» почалось будівництво стаціонарного бригадного табірного містечка

Як зауважив глава оборонного відомства, на Одещині планується будувати декілька об’єктів. Зокрема, цього року планується здати в експлуатацію 80-квартирний будинок, виділені кошти на будівництво Штабу Військово-Морських Сил, а також створення бази Військово-Морських Сил.

— На території вже створений ліцей та інститут Військово-Морських Сил, буде Штаб, підрозділи забезпечення, а також навчальний центр і кілька будинків для забезпечення житлом військовослужбовців, — повідомив генерал армії України Степан Полторак.

Міністр оборони України також повідомив про плани цього року завершити ремонт гуртожитку для розміщення 400 військовослужбовців в Одесі.

Крім того Степан Полторак заявив, що Міністерство оборони представить на розгляд Президенту України принципово нову програму забезпечення житлом військових на найближчий час.

«Ми шукаємо шляхи вирішення житлової проблеми військовослужбовців. Буквально завтра плануємо доповісти Президенту України програму забезпечення житлом військових на найближчий час. Ця програма принципово відрізнятиметься від попередніх, у ній реалізований абсолютно інший підхід. Її розробкою фахівці оборонного відомства займалися спільно з партнерами з Великої Британії»



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua