Японія передала Вінницькому військовому шпиталю надсучасне діагностичне обладнання

діагностичне обладнання від Японії фото: www.mil.gov.ua

Сьогодні, 20 березня, у Вінниці, у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні пан Сумі Шігекі передав військовому шпиталю надсучасне діагностичне обладнання — комп’ютерний томограф «Toshibа» та ендоскопічний діагностичний комплекс «Olympus».

На початку 2016 року Посольство Японії в Україні спільно Міністерством оброни України та Офісом проектної підтримки Організації Об’єднаних Націй (UNOPS) визначили існування нагальної потреби у більш ефективних діагностичних процедурах у лікувальних закладах Києва, Одеси, Харкова, Львова та Вінниці.

Між Україною та Японією вже була угода, в рамках якої надавалося обладнання українським лікарням.

— Але після цього нам стало зрозуміло, що військово-лікувальні заклади Міністерства оборони України також потребують сучасної діагностичної апаратури. Тому уряд Японії надав устаткування для шпиталів Києва, Вінниці та Харкова, —зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні.

Під час передачі діагностичного обладнання пан Сумі Шігекі зазначив, що пріоритетом допомоги його країни для України є забезпечення медичним обладнанням. Але це лише один із багатьох аспектів взаємовідносин між Японією та Україною.

— Наразі цей сучасний томограф дасть змогу більш якісно надавати допомогу пораненим військовослужбовцям, а також жителям міста, які звертаються по допомогу до ВМКЦ Центрального регіону, — зазначив заступник Міністра оборони України генерал-майор Олег Шевчук, який брав участь в урочистій церемонії передачі діагностичного обладнання.

Нагадаємо, що 13 січня в Центральному клінічному госпіталі Держприкордонслужби також був відкритий сучасний діагностичний комплекс. Високотехнологічне медичне обладнання було отримане в рамках міжнародної технічної допомоги «Невідкладна підтримка в Україні спроможності надання медичної допомоги» від Уряду Японії за сприянням Офісу проектної підтримки ООН (UNOPS).



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua