Волонтерський проект People's Project: «Школа військових водолазів»

Школа військових водолазів фото: www.peoplesproject.com

Нещодавно волонтери People's Project знову відкрили проект «Школа військових водолазів» та розпочали другий етап навчання вузькопрофільних військових фахівців.

Свого часу всі навчальні потужності українського військового флоту лишилися у окупованому Криму. Тож був започаткований волонтерський проект, у рамках якого готують сучасних бойових підводників. People’s Project здійснює підтримку цій ініціативі: оплачує коштом народних пожертв, зібраних у рамках проекту, частину спорядження та оренду спорткомплексу для водолазів.

«З огляду на професійний досвід Костянтина та його колег-інструкторів, ми певні: краще готуватися до підводних протистоянь з агресором заздалегідь, аніж сидіти, розводити зраду і розповідати, як все навколо погано».

Наразі колектив проекту працює із групою спеціального призначення Морської охорони Держприкордонслужби на Азовському морі в місті Маріуполь.

«Минулого року ми реалізували перший етап проекту: почали навчати бійців підрозділу "з нуля", придбали та передали їм обладнання більш ніж на сто тисяч гривень. Результати роботи перевершили наші найсміливіші сподівання. Хлопці вчилися із задоволенням та неабиякою наснагою. Цього року ми продовжимо тренування, адже вимоги до військових водолазів дуже високі, тож хлопцям потрібно постійно вдосконалювати навички та поглиблювати знання справи. В рамках другого етапу проекту, наше головне завдання – допомогти в підготовці та оснащенні доглядових команд, що несуть бойове патрулювання в морі та підтримують об’єкти військової морської інфраструктури у належному та безпечному стані.

Бюджет другого етапу проекту включає в себе витрати на закупівлю комплектуючих до водолазного спорядження та оренду плавального басейну в місті Маріуполь.

Утримання та транспорт для команди інструкторів забезпечить Маріупольський загін Держприкордонслужби. Навчальне водолазне спорядження, навчальні посібники, літературу, макети мінно-вибухових пристроїв та інші необхідні в навчальному процесі матеріали безкоштовно надасть інструкторська група.

Школа військових водолазів

Ініціатор проекту, Костянтин обіцяє подарувати тематичну футболку кожному благодійнику, який пожертвує на потреби проекту «Школа військових водолазів» суму у 500 гривень та більше. Зібрати лишилося небагато – тож поспішіть, аби не прогавити таку чудову можливість. Зрештою, не такі вже й великі кошти, а для хлопців, які боронитимуть наші підводні рубежі, це неабияка підтримка. Адже країну ми можемо захистити лиш разом!

Школа військових водолазів

Щоб уникнути будь яких затримок та непорозумінь, будь ласка, щойно ви зробите пожертву на рахунок проекту сумою від 500 гривень, перейдіть на сторінку People's Project у Facebook, підпишіться на новини та повідомте реквізити платежу у приватному повідомленні або ж на пошту info@peoplesproject.com.