ЗСУ отримали від країн-партнерів 50 автомобілів Toyota, 1300 радіостанцій та інше обладнання

ЗСУ отримали від країн-партнерів 50 автомобілів Toyota, 1300 радіостанцій та інше обладнання

Іноземні партнери продовжують надавати допомогу з технічного оснащення Збройних Сил України, - на цьому сьогодні, під час брифінгу, наголосив державний секретар Міністерства оборони України генерал-полковник Олександр Дублян.

— Цього року Збройні Сили отримали від країн-партнерів запасні частини для радарів контрбатарейної боротьби та автомобільної техніки на загальну суму близько 85 тисяч доларів США, а також близько 1300 радіостанцій, майже 2500 одиниць приладів нічного бачення, близько 50* автомобілів Toyota Land Cruiser SUV та Toyota Land Cruiser Pick-Up Truck, обладнання для забезпечення заходів підготовки у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, – поінформував генерал-полковник Олександр Дублян.

Він зазначив, що до кінця року від країн-партнерів планується отримати медичні автомобілі «Хамві», засоби зв’язку «Харріс» різних типів, лазерні системи імітації бойових дій типу MILES, медичні тренажери, а також обладнання та матеріали для стаціонарних та польових госпіталів. У тому числі, близько 2500 комплектів першої допомоги для санінструкторів, біля 25 тисяч індивідуальних аптечок, рентген-апарати, дефібрилятори, прилади діагностики організму, евакуаційні ноші тощо.

* за інф. телепрограми Військового телебачення "Техніка Війни", вип. №77 – 43 автомобілі.


довідник озброєння і військової техніки