ДПСУ завершує облаштування «Стіни» на Харківщині

Стіна - Європейський вал. Заслін від агресора

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) завершує в Харківській області облаштування «Стіни» (проект «Європейський вал») на кордоні із Російською Федерацією.

Про це повідомив голова служби Віктор Назаренко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«На сьогодні ми завершуємо всі планові заходи в Харківській області, уже почали роботи в Сумській і Луганській областях», – зазначив він.

Назаренко нагадав, що проект «Стіна» розрахований на 3 роки. За його словами, із середини 2015 року ДПСУ облаштувала понад 273 км протитанкових ровів, 47 км контрольно-слідових смуг, 83 км загороджувального паркану, 153 км рокадних доріг.

Голова Держприкордонслужби підкреслив, що у 2017 році на будівництво споруд на кордоні з Росією в межах проекту «Стіна» передбачили 200 млн грн, що становить 17% від запланованих коштів.

«На сьогодні ми отримали близько 30 млн і використовуємо кошти на цей проект. У 2015 році було виділено 400 млн, а це загалом 40% від запланованого. Із цим і пов'язуємо не надто швидке просування цього проекту. Але він усе одно потрібен, ми його будемо реалізовувати», – додав Назаренко.

Він підкреслив, що проект є ефективним, оскільки на вже облаштованих ділянках кордону порушення зведено до нуля.