У ЗС України порівнюють іноземні засоби зв’язку

Ukrainian Military Pages

У Збройних Силах України тривають дослідницькі порівняльні випробування засобів зв’язку виробництва компаній Aselsan та Elbit Systems для забезпечення потреб ЗС України.

Комісію очолює заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Бессараб. До складу експертної комісії увійшли представники Генерального штабу ЗС України, профільні фахівці відомчих науково-дослідних інститутів, Служби безпеки України, Національної гвардії України, Держспецзв’язку, Державної прикордонної служби України, а також компаній — виробників.

Випробування засобів зв’язку виробництва компаній Aselsan та Elbit Systems відбуваються за програмами та методиками, відповідно до Плану проведення дослідницьких порівняльних випробувань ультракороткохвильових радіостанцій, в тому числі в умовах активного використання засобів радіоелектронної боротьби.

— Випробовування проводяться у три етапи. Перший — це лабораторні випробовування, другий — польові і на третьому етапі перевірятимуться заявлені виробниками тактико-технічні характеристики представлених радіостанцій, — розповів начальник військ зв’язку Збройних Сил України — начальник Головного управління зв’язку та інформаційних систем ГШ ЗС України генерал-майор Володимир Рапко. — Головними вимогами до засобів, які випробовуються, є характеристики прийомопередавача, дальність зв’язку, здатність забезпечувати прихованість інформації і протидіяти засобам РЕБ противника, зручність у користуванні, простота інтерфейсу, а також вага обладнання.

За результатами роботи, у визначені терміни комісією буде зроблено відповідні експертні висновки та надано акти про результати проведення дослідницьких порівняльних випробувань.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua

довідник озброєння і військової техніки