Ан−132Д перелетів до Франції, де візьме участь в Паризькому авіашоу

Ukrainian Military Pages

15 червня 2017 р. новітній літак−демонстратор Ан−132Д перелетів із Києва до Ле Бурже (Франція), де в рамках 52−го Паризького авіашоу відбудеться його міжнародна прем’єра. Літак буде представлений в програмі демонстраційних польотів, а також на статичній стоянці.

Ан−132Д – перший прототип перспективного багатоцільового транспортного Ан−132, який створюється ДП «АНТОНОВ» спільно з партнерами з Королівства Саудівської Аравії: Центром Науки та Технологій імені Короля Абдулазіза (King Abdulaziz City for Science and Technology) та компанією Taqnia Aeronautics.

Ан−132 має гідно продовжити лінійку славетних транспортних літаків «Антонов», багато з яких дебютували в Ле Бурже.

В 2015 році «АНТОНОВ» презентував транспортний реактивний Ан−178. До теперішнього часу він завершив більшу частину програми льотних випробувань.

В 2013 році був продемонстрований середній військово−транспортний літак короткого зльоту та посадки Ан−70, який неперевершений за багатьма характеристиками. Це єдиний літак, здатний доставити до 20 т вантажу на відстань 3000 км, злетівши з полоси довжиною лише 600−700м. Сьогодні ДП «АНТОНОВ» працює над новим вестернізованим варіантом цього літака.

Регіональний реактивний Ан−148, який став основою цілого сімейства літаків різного призначення, також мав міжнародний дебют в Ле Бурже в 2007 році. Згодом там був показаний Ан−158.

Світ в різні роки аплодував «антонівським» гігантам, представленим на Паризькому авіасалоні: Ан−225 «Мрія», Ан−124 «Руслан», Ан−22 «Антей». Поява цих літаків відкрила нову еру в історії авіації.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДП «Антонов»

довідник озброєння і військової техніки