У Повітряних Силах стартували командно-штабні навчання «Блакитний тризуб-2017»

Ukrainian Military Pages

Сьогодні, 14 червня, у Повітряних Силах Збройних Сил України стартували командно-штабні навчання з практичними діями військ (сил) під назвою «Блакитний тризуб-2017».

До проведення навчань залучаються органи військового управління різних рівнів, а також визначені сили і засоби всіх родів авіації, підрозділів зенітних ракетних та радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України.

Під час практичної фази навчань будуть відпрацьовані практичні дії, зокрема, із виконанням на авіаційних полігонах льотно-тактичних завдань з бойовою стрільбою та практичним бомбометанням, здійснення маршу та переміщення у нові райони бойового призначення підрозділів протиповітряної оборони, прикриття від ударів з повітря важливих об’єктів та угруповань військ, практичного десантування військ та вантажів парашутним способом у визначених планом навчань районах, до яких залучатимуться підрозділи Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, тощо. У ході практичних дій активно впроваджуватиметься бойової досвід набутий підрозділами під час виконання завдань в районі проведення АТО.

Також, під час навчань значна увага приділятиметься питанням організації та підтримки взаємодії між силами і засобами Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів при прийнятті управлінських рішень на відбиття повітряного нападу противника за різних умов повітряної обстановки, а також виконання інших завдань частинами і підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua