Західна військово-морська база ВМС перейшла на систему харчування за стандартами НАТО

Ukrainian Military Pages

У Західній військово-морській базі ВМС ЗСУ, яка здійснює забезпечення підрозділів, кораблів і катерів національного флоту, запроваджено нову систему продовольчого забезпечення.

— Новий підхід до системи харчування дав змогу значно розширити асортимент продовольчих продуктів та урізноманітнити меню, — зазначив начальник продовольчої служби тилу Командування ВМС ЗС України полковник Олександр Кустанович. — Тепер кожен військовослужбовець самостійно може вибирати приготовлені штатними працівниками військової частини страви, а на десерт — фрукти і солодощі, що за організацією дуже нагадує систему харчування «шведський стіл», — додав офіцер.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Також у даній військовій частині Міністерством оборони України було проведено поточний ремонт об’єктів продовольчої служби, закуплено та встановлено нові сучасні зразки холодильного, технологічного, механічного та іншого кухонного обладнання.

Невдовзі нова система харчування охопить й інші підрозділи українських ВМС.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Читати також: На нову систему харчування у 2017 році планується перевести 25 військових частин

Відповідно до концепції реформи, Одеська військова частина відмовилась від послуг компаній-аутсорсерів. Їжу тепер готує військовий кухар на власній кухні частини, а меню для військових в спеціальній програмі формує начальник продовольчої служби. Зараз каталог продуктів налічує понад 300 позицій. До реформи кількість продуктів в раціоні бійців була вдесятеро менше.

Обіг продуктів в частині постійно під контролем. Надходження та витрати продовольства фіксуються програмно від моменту доставки на склад до використання на кухні. Військова частина може завжди бачити, скільки продуктів було використано, скільки залишилось, і скільки потрібно докупити. Кошти, зекономлені за рахунок автоматизації, планують направляти на урізноманітнення раціону. Усі продукти за каталогом централізовано закуповує через ProZorro департамент державних закупівель МОУ.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua