Кабмін уточнив порядок списання командирами військового майна знищеного під час АТО

Кабінет Міністр України

Уряд визначив максимальні розміри коштів, на які командири та інші посадові особи ЗСУ та Міноборони мають право списувати військове майно, що було знищене в ході антитерористичної операції та диверсій.

Відповідні зміни внесено до Положення про порядок обліку, зберігання, списання та використання військового майна у Збройних Силах.

Це дозволить командирам підрозділів та частин, начальникам служб забезпечення, керівникам структурних підрозділів Генерального штабу Збройних Сил та Міноборони здійснювати списання військового втраченого (знищеного) під час проведення антитерористичної операції, міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки або внаслідок диверсії, зменшить кількість несправних озброєння та військової техніки у військових частинах.

Так командири окремих рот та інші командири (начальники), що мають штатну категорію від майора до полковника матимуть право на списання такого військового майна на суму до 40800 грн. Вищі командири та посадові особи - до 1 млн. 20 тис., для списання знищеного військового майна понад цю суму потрібне рішення Міністра оборони.

Крім того, до зазначеного Положення включені нові терміни щодо зарахування до складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України військового майна - бойових кораблів, катерів та суден.



Використані джерела:
Постанова КМУ від 21.06.2017 № 434 "Про внесення змін до Положення про порядок обліку, зберігання, списання та використання військового майна у Збройних Силах"

довідник озброєння і військової техніки