У ВМС ЗС України триває курс з планування операцій під керівництвом експертів НАТО

Ukrainian Military Pages фото: УНІАН

У Військово-Морських Силах ЗС України під керівництвом американських інструкторів триває курс з планування операцій у рамках українсько-американського навчання «Сі Бриз-2017».

До заходу залучаються представники українських Військово-Морських Сил та Державної прикордонної служби України, які візьмуть участь у роботі багатонаціонального штабу майбутніх міжнародних маневрів.

«Особливістю «Сі Бриз-2017» є наявність штабу морського командування, який плануватиме та управлятиме силами, і безпосередньо керівництва навчання, – зазначив заступник командувача ВМС ЗС України з бойової підготовки капітан 1 рангу Олексій Неїжпапа. – Успішне проведення маневрів напряму залежить від його підготовки та планування, чому українські військові моряки разом зі своїми іноземними колегами навчатимуться протягом цього тижня», – додав офіцер.

Багатонаціональний штаб морського командування буде здійснювати управління не лише корабельними тактичними групами, а й береговим та авіаційним компонентами. Відрізнятиметься від попередніх навчань і метод їх проведення — міжнародні маневри проходитимуть у режимі «free play» (вільна гра).

Таким чином, планується провести апробацію спроможності перспективного штабу морського командування управляти силами в операціях за стандартами НАТО.

За словами капітана 1 рангу Олексія Неїжпапи, даний курс підготовки допоможе військовослужбовцям здобути знання з планування і управління операціями за стандартами НАТО та в подальшому успішно виконувати завдання поставлені керівництвом українсько-американського навчання.

Навчання «Сі Бриз-2017» проходитимуть у липні 2017 року в Одеській і Миколаївській областях та у північно-західній частині Чорного моря.