НВК «Фотоприлад» провів успішні випробування оптико-електронного модуля для гелікоптерів

Ukrainian Military Pages

З 10 по 14 липня на аеродромі «Вознесенськ» та на полігоні «Широкий Лан» були проведені льотні випробування дослідного зразка оптико-електронного модуля ПМ-ЛКТ.

Підвісний оптико-електронний модуль створений ДП НВК «Фотоприлад» (генеральний директор – Корево Г.С.), яке входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», за технічним завданням та при фінансуванні ПрАТ «Рамзай».

Модуль призначений для забезпечення пошуку, виявлення, розпізнавання цілей, вибору і запуску керованої ракети та формування лазерного поля керування для наведення оператором ракети на ціль. Прилад встановлюється на гелікоптерах.

ПМ-ЛКТ проходив випробування у складі комплексу 524Р на борту гелікоптера Ми-8МСБ-В. У випробуваннях приймали участь представники ДП НВК «Фотоприлад», ДП ДККБ «Луч», ПрАТ «Рамзай», АТ «Мотор Січ», ДНВЦ ЗС України.

В процесі випробувань проводились тренувальні польоти гелікоптера Ми-8МСБ-В з виконанням пошуку цілі, імітації пуску ракети, замірами характеристик комплексу. Після відпрацювання було виконано пуск ракети та ураження мішені.

Як повідомляє прес-служба ДП НВК «Фотоприлад», ці вдалі випробування дозволять забезпечити підприємство новими замовленнями на виготовлення та поставку виробів ПМ-ЛКТ на майбутнє.




Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДП НВК «Фотоприлад»