«Укроборонпром» показав оновлений беспілотний «Фантом», ракетне та термобаричне озброєння

Ukrainian Military Pages

На військовому полігоні у Чернігівській області, «Укроборонпром» представив міномети, безпілотний транспортний засіб «Фантом-2», ракетне та термобаричне озброєння.

Про це повідомляє прес-служба державного концерну.

Вперше пройшов відриті випробування безпілотний БТР «Фантом-2», який отримав нове шасі 8х8 та подовжену платформу, яка дозволяє розмістити на ньому більш потужні бойові модулі.

Ukrainian Military Pages

Був також продемонстрований безпілотний авіаційний комплекс «Горлиця» (розробляється ДП «Антонов» у кооперації з провідними підприємствами України). Позиціонується як перший вітчизняний тактичний безпілотний комплекс, який може нести засоби враження.

Під час випробувань пройшов перевірку протитанковий ракетний комплекс «Стугна-П», який першим пострілом знищив умовну ціль на відстані біля 3 км, при максимальній дальності пострілу біля 5 км. Завдяки дистанційному пульту керування, наведення ракети на ціль було здійснене на відстані 50 метрів. У реальних бойових умовах це дозволяє забезпечити повну безпеку оператора «Стугни-П».

Випробування також пройшов легкий переносний ракетний комплекс «Корсар», який, як і «Стугна-П», розроблений «КБ Луч», що входить до складу «Укроборонпрому». Стрільба з цього комплексу велась на максимальну дальність у 2.5 км., а влучання першої ж ракети у ціль, підтвердило високі характеристики «Корсару».

Тестування також пройшли 60-мм та 120-мм міномети від ПАТ «Маяк».

За ходом випробувань спостерігав Секретар РНБО України Олександр Турчинов.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Особливу увагу Секретар РНБО приділив успіхам підприємств у розробці термобаричної зброї, а саме гранатам РГТ-27С та РГТ-27С2 від ДП «МФ «Артем» (структурний підрозділ ДАХК «Артем»). Ці гранати, масою не більше 600 грамів, створюють на дві секунди вогняну хмару об‘ємом не меншим за 13 м3, у який температура сягає 2500 градусів. Така температура дозволяє знищувати не тільки живу силу противника, але і виводити з ладу легкоброньовану техніку.

Ukrainian Military Pages

А також реактивному вогнемету РПВ-16, що розроблений та виготовляється на «НДІХП» (Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів, Шостка), який забезпечує ураження противника на дальності біля 1 км. За своєю фугасною дією граната РПВ-16, калібром 93 мм, еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру

«У світі лише одиниці країн мають технологію створення термобаричних боєприпасів. Це перші розробки зброї такого типу в Україні. І вони з‘явились завдяки тому, що “Укроборонпром” у списку тих, хто вкладає кошти у науку та людей, розвиває свої компетенції», – зазначив Володимир Коробов, Заступник генерального директора з авіабудування та виробництва.




Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»

довідник озброєння і військової техніки