«Авіакон» передасть ЗС УКраїни 7 гелікоптерів Ми-8МТ та ще по одному для Нацгвардії і ДСНС

Ми-8МТ наUkrainian Military Pages

Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон», що входить до складу ДК «Укроборонпром», спільно з науковими установами Міністерства оборони України диверсифікує компоненти російського виробництва модернізуючи для ЗСУ вертольоти Мі.

На службу в Збройні Сили України від ДП «Авіакон» надійдуть модернізовані Ми-8МТ, на яких також диверсифікують російські компоненти та виконують цілий комплекс доробок з метою поліпшення характеристик та доводять їх до рівня сучасних експлуатаційних вимог. В липні 2017 року на базі державного підприємства «Авіакон» були проведені контрольні випробування вертольоту Ми-8МТ із встановленим реєстратором вітчизняного виробництва.

На даний час на базі підприємства «Укроборонпрому» за участі Державного науково-випробувального центру ЗС України проходять контрольні випробування модернізованого вертольоту Ми-8МТ з встановленим новими метеолокатором, спутниковою навігаційною системою та резервною радіостанцією. Нове обладнання встановлюється згідно з проектами бюлетенів, розроблених фахівцями ДП «Авіакон».

До кінця 2017 року ДП «Авіакон» модернізує та передасть військовим 7 одиниць Ми-8МТ для армійської авіації, по одному такому вертольоту також отримають Нацгвардія та ДСНС.

Вертольоти Ми-8МТ(МТВ) складають основу вертолітної військово-транспортної авіації багатьох країн світу та відзначаються своєю потужністю та надійністю, а також мають значний запас міцності. Після затвердження Акту контрольних випробувань планується введення бюлетеня в дію, що дозволить встановлювати прилад на вертольоти ЗСУ.

Також, з метою реалізації програми імпортозаміщення в частині агрегатів системи управління двигунами Ми-24 фахівцями підприємства був розроблений проект бюлетеня по заміні електронних регуляторів двигунів. На початку квітня 2017 року на «Авіаконі» успішно пройшли контрольні випробування модернізованого вертольоту Ми-24ПУ1 з встановленими вітчизняними агрегатами системи управління двигунами. Нині цей вертоліт вже передано до армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України. Ми-24ПУ1 призначений для підвищення мобільності підрозділів сухопутних військ та забезпечення їх вогневою підтримкою на полі бою.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»

довідник озброєння і військової техніки