Визначено кращий танковий взвод ЗСУ (відео)

доповнено: 11.09.17


Напередодні Дня танкістів, у запеклій тижневій боротьбі визначився переможець змагань на кращий танковий взвод Збройних Сил України.

Нагадаємо, що особливістю цьогорічних змагань було те, що в програму додали нові завдання, які довелося виконувати минулорічним переможцям конкурсу навесні у змаганнях «Танковий виклик сильної Європи-2017» (Strong Europe Tank Challenge 2017) у Німеччині. Також в програму включено завдання, аналогічні тим, які виконують танкісти на полі бою в зоні проведення АТО.

Цікавою особливістю цьогорічних змагань є й те, що для танкістів з ВДВ умови були дещо ускладнені. Це зроблено з урахуванням особливостей швидкісного танка Т-80. Наприклад, на відпрацювання дій в обороні їм «накинули» 74 секунди.

— Наші танки Т-80 швидші та маневреніші, ніж «шістдесятчетвірки», тому дуже ефективні в наступальному бою, — каже командир танка з 25-ї бригади ВДВ старший сержант Андрій Тищенко. — Мій екіпаж разом із 2015 року, з часу, коли була створена танкова рота. Зараз ми розуміємо один одного з одного погляду. Звісно, це є результатом постійних тренувань, і чим більше в нас навчань, тим більш злагоджені дії екіпажу. У відбірних змаганнях ми стали кращими серед підрозділів ВДВ, хоча наша бригада у таких змаганнях бере участь вперше.

За результатами змагань 1 місце здобув танковий взвод 14-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» під командуванням капітана Романа Багаєва, який також переміг у конкурсі минулого року. Переможці отримали сертифікат на сто тисяч гривень та додаткові 20 тисяч від голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча.

Другими стали танкісти з 25-ї повітряно-десантної бригади Високомобільних десантних військ, третє місце посіли представники 36-ї бригади морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України. Які також отримали винагороду - 60 та 40 тисяч гривень відповідно.

Нагороди вручив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

- Крім цього заходу - змагань танкістів у нас проводиться ще ряд заходів, де воїни танкісти теж беруть активну участь, - зазначив генерал армії України Віктор Муженко, - вчора, на полігоні Широкий лан були відпрацьовані питання дій саме танкової бригади. Було залучено понад 120 бойових машин. Там ми також відпрацювали питання, які раніше не відпрацьовували – подолання водних перешкод танками під водою. З кожним роком рівень підготовки танкових військ нарощується та стає все вищим, - додав Головнокомандувач ЗС України

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua