НВПП «Спаринг-Віст Центр»: захист від невидимих загроз

Ukrainian Military Pages

Тридцять років професійної діяльності. Постачання продукції у понад 80 країн світу. Наявність власних виробів, які пройшли випробування за стандартами НАТО та закуповуються арміями альянсу...

Все це – факти з історії Науково-виробничого приватного підприємства «Спаринг-Віст Центр» зі Львова. Забезпечення Збройних Сил України та інших силових відомств сучасними засобами радіаційного контролю є основним напрямом діяльності компанії.

На цей час на озброєння ЗС України прийнято п’ять сучасних засобів радіаційного контролю торгової марки «Екотест» виробництва підприємства «Спаринг-Віст Центр».

Нині НВПП «Спаринг-Віст Центр» пропонує вітчизняним та закордонним замовниками новий та сучасний дозиметр-радіометр універсальний МКС-УМ – широкодіапазонний прилад радіаційної розвідки в польових умовах.

Ukrainian Military Pages МКС-УМ – широкодіапазонний прилад радіаційної розвідки в польових умовах. Прилад має високий ступінь захисту IP67 і може працювати в умовах атмосферних опадів, запиленої атмосфери та при зануренні виносного детектора у воду на глибину до 0,5 м.

Розроблений на базі приладу МКС-У, який відмінно себе зарекомендував в важких умовах пустелі під час миротворчої місії на Близькому Сході МКС-УМ, окрім гамма- та бета-випромінень додатково може вимірювати альфа-випромінення.

В приладі також додалась можливість архівувати результати вимірювань з прив’язкою до координат місцевості завдяки вбудованому двосистемному приймачу GPS/ГЛОНАСС. В МКС-УМ використовується літій-іонний акумулятор. На дисплеї індикується статистична похибка вимірювань. Наявність аналогового індикатора інтенсивності випромінення полегшує локалізацію джерел випромінень. Високий ступінь захисту IP67 та гумовий захисний футляр дозволяють використовувати прилад в жорстких кліматичних умовах. Завдяки зменшеним масо-габаритним параметрам працювати з приладом стало ще комфортніше.

Ukrainian Military Pages Компанія «Спаринг-Віст Центр» у співпраці з корпорацією BRUKER провела випробування приладу МКС-УМ відповідно до стандартів НАТО

МКС-УМ вимірює потужність гамма-випромінення від фонового до аварійних рівнів. Прилад працює в умовах атмосферних опадів, запиленої атмосфери та при зануренні виносного детектора у воду на глибину до 0,5 м. У співпраці з корпорацією BRUKER, компанія провела випробування приладу МКС-УМ відповідно до стандартів НАТО.

Актуальним для підвищення можливостей українського війська та закордонних споживачів також може бути і проект створення сучасної броньованої машини радіаційно-хімічної та біологічної розвідки, який НВПП «Спаринг-Віст Центр» пропонує українським військовим та іноземним замовникам. Така машина може розміщуватися на базі броньованих машин, що розроблені в Україні, або у інших державах.

Читати також: Нові протигази ЗВП-01У допущені до експлуатації у ЗС України

Ukrainian Military Pages НВПП «Спаринг-Віст Центр» також пропонує споживачам сучасні протигази фільтрувальні типу ОМ-90 та СМ-6 військового та цивільного призначення

НВПП «Спаринг-Віст Центр» також пропонує споживачам сучасні протигази фільтрувальні типу ОМ-90 та СМ-6 військового та цивільного призначення, які відповідають українським та європейським стандартам. Військові протигази ОМ-90 включені в реєстр NATO (NSN No.4240-16-0008232).




Використані джерела:
Defense Express