Geissele представила збройову систему VSASS для КМП США

Ukrainian Military Pages

Компанія Geissele, відомий виробник збройових аксесуарів, презентувала гвинтівку VSASS, яка призначена для Корпусу морської піхоти США.

Презентація збройової системи VSASS (Very long range Semi-Automatic Sniper System) відбулася під час спеціалізованої виставки Modern Day Marine у місті Куантіко, штат Вірджинія.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Розробники позиціонують VSASS як заміну для гвинтівки М110, яка погано себе зарекомендувала. Минулого року американська армія відмовилася від М110, і зараз заміну їй шукають морські піхотинці та армійські спецпризначенці.

Спочатку компанія Geissele розробляла нову снайперську гвинтівку під кодовою назвою JG06, але пізніше проект розширився і отримав найменування VSASS.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

На сьогоднішні VSASS об'єднує збройові системи під набої .260 Remington, 6,5 Creedmoor та 7,62×51 NATO, а також верхні частини ствольних коробок для гвинтівок М110. Кожен з варіантів пропонують зі стволами завдовжки 18, 20 і 22 дюйма.

Зі слів розробників, головна особливість VSASS полягає у високій точності і надійності – всі компоненти гвинтівок виготовлені з високоякісної сталі, а деталі зброї, що найбільше підпадають деформаціям, посилені кобальтовим сплавом. Також усі рухомі елементи гвинтівки вкриті твердим мастильним нанопокриттям, яке суттєво спрощує процес обслуговування гвинтівки.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages



Використані джерела:
zbroya.info

довідник озброєння і військової техніки