ДПСУ отримала від США монокуляри на 150 тисяч доларів

Ukrainian Military Pages

Адміністрація Державної прикордонної служби України продовжує комплексне формування вертикалі мобільних прикордонних підрозділів та їх технічне оснащення.

Це стало можливим завдяки співробітництву з Відділом з правоохоронних питань Посольства США в Україні та спільному проекту міжнародної технічної допомоги «Сприяння реформуванню та зміцненню потенціалу Державної прикордонної служби».

Вчора, 22 вересня, Посольство США передало підрозділу спеціального призначення «ДОЗОР» 30 монокулярів, на загальну суму близько 150 тисяч доларів США.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages фото © Офіційний веб-сайт ДПСУ

Прикордонники почнуть використовувати цю новітню техніку уже найближчими днями, під час спільних з підрозділом Національної поліції «КОРД» навчань з проведення нічних операцій. В навчальному курсі візьмуть участь 15 співробітників «ДОЗОРу», 10 «КОРДу» та 7 інструкторів Прикордонно-митної служби США.

Від початку 2017 року прикордонники-спецпризначенці отримали також спортивне обладнання для тренувань, приладдя для проведення тренінгів, мішені, ІТ обладнання, екіпірування та медичне обладнання.

Читати також: В Навчальному центрі Держприкордонслужби відкрили новий навчально-тренувальний комплекс

Нагадаємо, що у квітні Держприкордонслужба отримала засоби військового радіозв’язку різних типів виробництва компанії Harris вартістю понад 21 млн доларів США (понад 0,5 млрд грн). Прикордонники отримали 569 сучасних радіостанцій. Польові, мобільні і стаціонарні, в тому числі для катерів берегової охорони.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби України dpsu.gov.ua

довідник озброєння і військової техніки