Презентація нового посиленого добового польового набору продуктів для ЗС України (відео)

Ukrainian Military Pages

Протягом трьох місяців військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують завдання в районі проведення АТО, окрім стандартних харчових продуктів, вживають в повсякденному раціоні новий «Добовий польовий набір продуктів посилений», який розроблений та введений в систему харчування Збройних Сил України Головним управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України як Норма № 15.

Польовий набір продуктів представлено у новому вигляді, з готовими стравами в реторт-пакетах, до складу якого входить безполуменевий нагрівач. На відмінну від старого «сухпайка» раціон «Добового польового набору продуктів посилений» налічує 4 види першої страви та 8 видів другої страви (при цьому з різними видами м’яса, тобто, 18 готових страв). Різноманітність раціонів та умови сортування дозволяють змінювати меню кожного дня. Також, є спеціальний раціон, для тих хто не вживає свинину — раціон № 5, до складу якого входять страви з м’яса курки або яловичини.

За рік розробки та затвердження, Головному управлінню розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України вдалося якісно покращити систему харчування військовослужбовців Збройних Сил України у польових умовах. Зокрема, перейти від 3 консервованих страв на повноцінний тижневий раціон з різноманітних страв на будь-який смак.

Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України пропонує до перегляду відео-презентацію, в якій можна детально ознайомитися зі складом, інструкцією та використанням нового «Добового польового набору продуктів посилений».



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua