Розроблений індивідуальний маскувальний комплект для снайперів ЗС України

Розроблений індивідуальний маскувальний комплект для снайперів ЗС України

Фахівцями відділу розробки спеціального та захисного спорядження управління речового забезпечення Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ розроблений новий індивідуальний маскувальний комплект (ІМК).

Комплект вже затверджений Тилом ЗСУ, входить до Бойового Спеціального Комплекту (БСК) і його видаватимуть військовослужбовцям які мають спеціальності снайперів.

Основними аспектами ІМК є продуманість та великі можливості щодо маскування. Вільна конструкція комплекту забезпечує максимальну свободу рухів, приховує контури людини, дозволяє використовувати в якості верхнього одягу, одягати на одяг нижніх слоїв, спорядження. Майже по всій поверхні комплекту розміщена швартувальна сітка, за допомогою якої можливо замаскувати себе згідно поставлених завдань, місцевості та погодних умов. До комплекту входить куртка, штани та накидка.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Комплект розроблений після вивчення і аналізу існуючих аналогів, а також зважаючи на побажання самих снайперів різних частин та родів військ. Декілька нарад, зустрічей та обговорень наших фахівців з майбутніми користувачами, уточнення всіх побажань та переробка призвели до появи та виготовлення даного виробу.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Кишені, отвори, вентиляція, застібки та їх розміщення розроблені згідно анатомічних вимог та мобільних завдань снайперів. Манжети рукавів подовжено, вони приховують майже всю долоню. Маскувальна сітка капюшону захищає від паразитів, добре маскує снайпера та основну частину зброї. В штанах передбачені отвори для швидкого доступу до підкостюмного простору (до спорядження). Наявність еластичних шнурів та фіксаторів дозволяють підігнати костюм під себе.

Ukrainian Military Pages

Окремим абзацом можна виділити саме маскувальну накидку. Вона розроблена спеціально для тих завдань коли не потрібен весь костюм, а потрібно приховати лише верхню частину тіла. Набагато легша та мобільніша, має такі ж функціональні можливості як верхня куртка, але це тільки рукава та капюшон.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

«Це дійсно новий і універсальний виріб для військовослужбовців відповідних спеціальностей. Наразі очікуємо фінансування і закупівлю цього комплекту. Снайпери точно будуть радіти, а ми і далі продовжуємо реформувати, змінювати та вдосконалювати ЗСУ», - повідомляє facebook-сторінка ГУ РСМЗ ЗСУ.

Ukrainian Military Pages



Використані джерела:
Facebook-сторінка Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ

довідник озброєння і військової техніки