Хто поїде на Strong Europe Tank Challenge 2018?

доповнено 06.09.17
Ukrainian Military Pages

На Чернігівщині тривають змагання на кращий танковий взвод Збройних Сил України. В програмі: швидкісна стрільба з пістолету, снайперська - з танків, виклик вогню артилерії, танкова карусель та багато іншого.

Програма конкурсу підготовлена максимально наближено до стандартів НАТО та міжнародних змагань. Кращі отримують призи та право змагатися на міжнародному рівні. Чиї ж танки поїдуть за кордон? Десантників з 25-ї окремої повітряно-десантної, танкістів морської піхоти чи минулорічних переможців - 14-ї механізованої бригади?

Загальний результат команди визначається кількістю набраних балів. У окремій номінації взвод може набрати до 540 балів. Максимальна кількість за п’ять номінацій - 2780 балів.

Особливістю цьогорічних змагань є те, що в програму додали нові завдання, які довелося виконувати минулорічним переможцям конкурсу - танкістам 14 окремої механізованої бригади навесні у змаганнях «Танковий виклик сильної Європи-2017» (Strong Europe Tank Challenge 2017) у Німеччині. Також в програму включено завдання, аналогічні тим, які виконують танкісти на полі бою в зоні проведення АТО.

Призовий фонд змагань складає 200 тисяч гривень. Кращий, за підсумками конкурсу, танковий взвод вітчизняного війська, отримає винагороду у розмірі 100 тисяч гривень. Володарі другого і третього місць – 60 та 40 тисяч гривень відповідно. Також своєрідним бонусом є право виступу на міжнародному рівні.

Читати також: У змаганнях на кращий танковий взвод ВДВ перемогли танкісти 25-ї бригади (відео)

Нагадаємо, що минулого року, на міжнародних змаганнях Strong Europe Tank Challenge 2017 Україну представляли танкісти 14 окремої механізованої бригади на модернізованих танках Т-64БВ.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua