Наступного року для Збройних Сил планується закупити до 1000 одиниць автомобільної техніки

Ukrainian Military Pages

Про це сьогодні, 26 жовтня, під час брифінгу у Міністерстві оборони України повідомив начальник Центрального автомобільного управління ЗС України Озброєння Збройних Сил України генерал-майор Олександр Сергій.

З початку бойових дій на сході України, з 2014 по 2017 рік доукомплектування військових частин Збройних Сил України автомобільною технікою здійснювалося за рахунок поставки техніки з національної економіки України, закупівлі за Державним оборонним замовленням, отримання міжнародної технічної допомоги за номенклатурою Центрального автомобільного управління, отримання благодійної допомоги.

За словами начальника ЦАВТУ ЗСУ, вся закуплена нова техніка пішла до бойових частин, які залучалися до антитерористичної операції.

— Як правило, це — тягачі для артилерії, техніка для підвозу боєприпасів, військово-технічного майна, — зазначив він.

Також генерал-майор Олександр Сергій наголосив, що близько 1200 одиниць автомобільної техніки було відновлено шляхом капітального ремонту. Ще близько 3600 одиниць техніки, які свого часу були передані в Центр обліку надлишкового майна, за рішенням Міністра оборони України і начальника Генерального штабу ЗС України було повернуто, відновлено й поставлено в бойові частини на доукомплектування.

Читати також: [ОВТ] закупівля для ЗС України

— На заміну застарілої техніки — ГАЗ-66, ЗіЛ-131, УРАЛ, КамАЗ (всі до 1991 року випуску) поступово надходять «КрАЗи», «Богдани», «МАЗи». Ми доукомплектовуємо і оновлюємо парк, — підкреслив начальник Центрального автомобільного управління.

Він конкретизував, що капітальний ремонт старої техніки здійснюється на державних підприємствах, також працюють 3 бази ремонту автомобільної техніки. Окрім цього, торік було відкрито цех з ремонту шасі для тягачів, цех з ремонту автомобілів «Хаммер» та «Спартан» тощо.

Говорячи про оновлення парку автомобільної техніки, начальник Центрального автомобільного управління Озброєння ЗС України зазначив, що цей процес є постійним та безперервним.

— Наприклад, до 1000 одиниць автомобільної техніки заплановано закупити наступного року. Йдеться здебільшого про вантажні автомобілі. Наголошую, що вся ця техніка знову піде тільки в бойові частини для артилерійських підрозділів, підрозділів забезпечення і підвозу боєприпасів та військово-технічного майна, — розповів він.

Напередодні Дня автомобіліста і дорожника начальник Центрального автомобільного управління ЗС України Озброєння Збройних Сил України висловив слова щирої вдячності волонтерам, небайдужим громадянам, всім, хто допомагає Збройним Силам у справі забезпечення автомобільною технікою та санітарним транспортом, їх відновлення.

— Хочу подякувати воїнам-автомобілістам, які завжди, навіть у часи найбільшої небезпеки, сумлінно та мужньо доставляють до своїх підрозділів боєприпаси, військово-технічне майно, пально-мастильні матеріали, евакуюють поранених, техніку на ремонт. Від тих, хто сьогодні знаходиться на передовій, прошу лише одного — повернутися живими. А всім українцям бажаю миру та спокою в нашій державі і сім’ях, — зазначив генерал-майор Олександр Сергій.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua

Техніка російських окупантів на Донбасі