Цього року до ЗСУ вже поставлено 875 одиниць ОВТ, зокрема 10 літаків, 386 одиниць броньованої та автомобільної техніки

Ukrainian Military Pages

Про це, під час брифінгу 30 жовтня, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

«З початку цього року до Збройних Сил України поставлено 875 одиниць озброєння та військової техніки. У тому числі, 10 літаків, 2 вертольоти, 67 одиниць бронетанкового озброєння і бронетехніки, 26 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, 319 вантажних, санітарних та пасажирських автомобілів», - проінформував полковник Лисенко.

Читати також: Президент вручив сертифікати на військову техніку та озброєння для Збройних Сил України (відео)

«Також за результатами державних випробувань на озброєння ЗСУ прийнято 17 зразків нового і модернізованого озброєння та військової техніки. Серед них – легкий переносний ракетний комплекс «Корсар», спеціальна автоматична зброя «Вулкан», 30-мм автоматична гармата, снайперська гвинтівка калібром 7,62-мм, броньований автомобіль «Козак-2» та інші. Таким чином, за останні два роки на озброєння ЗСУ прийнято вже 36 зразків озброєння та військової техніки», - додав речник.

Нагадаємо, що на початку цього місяця, речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк, також повідомив про про допуск до експлуатації у Збройних Силах України зразків ОВТ, які в подальшому можуть бути прийняті на озброєння.

Зокрема допущені до експлуатації — це 60-мм міномет та постріли до нього, комплект засобів автоматизації управління вогнем артилерії, тренажери стрільця-зенітника ПЗРК «Ігла» та оператора ПТРК «Фагот», тепловізійні прилади, прилади нічного бачення та коліматорні приціли, танковий нічний приціл, бронетранспортер БТР-3ДА, спеціалізований броньований автомобіль для перевезення особового складу «Варта», бойова тактична броньована колісна машина «Дозор-Б» та декілька безпілотних авіаційних комплексів.

Читати також: [ОВТ] допущено до експлуатації в ЗСУ


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


довідник озброєння і військової техніки