Шляхи розвитку новітнього морського озброєння та тактики його застосування обговорили у НУОУ

Ukrainian Military Pages

У Національному університеті оборони України за участю провідних фахівців наукових установ ЗС України та Командування ВМС ЗСУ проведено науково-практичний семінар з питань розвитку новітнього морського озброєння та тактики його застосування.

Основна увага була приділена розгляду результатів наукового дослідження з вивчення досвіду та визначення перспектив розвитку тактики застосування десантних катерів.

Важливість проведення цього заходу була обумовлена тим, що у Збройних Силах на даний час проводиться робота щодо вивчення досвіду випробувань та бойового застосування новітніх зразків зброї та військової техніки, прийнятої на озброєння у 2014-2017 роках під час триваючої збройної агресії Російської Федерації проти України. Флотські фахівці обговорювали проблемні питання використання новітніх зразків морського озброєння та шляхи їх вирішення.

Ukrainian Military Pages

— Робота щодо опрацювання новітньої тактики застосування сил флоту, яка б враховувала бойові властивості нових зразків морського озброєння, повинна мати випереджувальний характер. Тільки так ми зможемо йти попереду противника та мати успіх в бойових діях на морі, — наголосив у своїй доповіді начальник кафедри Військово-Морських Сил капітан 1 рангу Степан Яким’як.

Кінцевою метою досліджень наукових та науково-педагогічних працівників університету є опрацювання рекомендацій щодо тактики застосування сил флоту, оснащених новітніми зразками морського озброєння, та їх надання Військово-Морським Силам ЗС України.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua

довідник озброєння і військової техніки