Комітет з питань нацбезпеки і оборони схвалив законопроект про реінтеграцію та відхилив проект закону про продовження особливого статусу

Ukrainian Military Pages

Комітет Ради з питань національної безпеки і оборони схвалив президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу, але повернув на доопрацювання законопроект про продовження особливого статусу Донбасу на рік.

Таке рішення комітет ухвалив на своєму засіданні 5 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

Комітет схвалив законопроект про реінтеграцію Донбасу №7163, але робоча група на чолі з Андрієм Левусом має доопрацювати його, зокрема статтю 7, що стосується Мінських угод.

Однак президентський законопроект №7164, який має продовжити термін дії закону про особливий статус Донбасу повернули на доопрацювання. Пропозиція голови комітету Сергія Пашинського додати до тексту документа, що він набуде чинності після виконання 10 статті закону про виведення збройних формувань і техніки, не добрала одного голосу для ухвалення законопроекту за основу та в цілому.

Також комітет відхилив альтернативні законопроекти №7163-1 і №7164-1 за авторством Оксани Сироїд та Юрія Левченка відповідно.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вніс обидва законопроекти щодо Донбасу як невідкладні. 5 жовтня він побував на ранковому засіданні фракції БПП, де закликав підтримати обидва законопроекти.



Техніка російських окупантів на Донбасі