На Миколаївському полігоні триває будівництво стаціонарного бригадного табірного містечка

Ukrainian Military Pages

На 235-му міжвидовому центрі підготовки військових частин та підрозділів «Широколанівський», що на Миколаївщині, триває будівництво військового містечка за європейськими стандартами.

На місті майбутнього табірного містечка, триває будівництво 11 казарм, їдальні, яка розрахована на обслуговування 2500 чоловік, об’єктів інженерного забезпечення, станції водоочищення, очисних споруд, інженерної мережі, котельні, КПП та внутрішніх доріг. Загальна площа табірного містечка складає майже 36 га.

Будівництво триває за участю підрядних організацій — Вінницької будівельної компанії й товариства «Рист» (м. Київ).

— Об’єкт планується до здачі у першому півріччі наступного року. Він є першим за своїм аналогом в Україні. Окрім того у майбутньому це військове містечко матиме можливість до свого подальшого розширення, доповнення іншими будівельними спорудами для налагодження навчального процесу у військах, — повідомив представник Головного КЕУ ЗСУ полковника Дмитро Парфьонов.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Варто зазначити, що 235-й Міжвидовий центр підготовки військових частин та підрозділів «Широколанівський» дозволяє проводити: тактичні навчання з бойовою стрільбою механізованих, танкових, аеромобільних військ із застосуванням артилерії, засобів протиповітряної оборони, тактичної авіації та вертольотів вогневої підтримки; бойові стрільби з танків (БМП, БТР), артилерії, засобів протиповітряної оборони, стрілецької зброї всіх систем і видів. Планується, що після завершення будівництва та обладнання Центру підготовки підрозділів на ньому щорічно проходитимуть підготовку військовослужбовці різних родів військ і видів Збройних Сил України.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua