Держприкордонслужба: створення нових підрозділів та розширення повноважень

Ukrainian Military Pages

Вчора, 31 жовтня, в Адміністрації Держприкордонслужби відбулося розширене засідання колегії, на якому підбито підсумки оперативно-службової діяльності та визначені завдання.

Під час колегії з-поміж іншого присутні обговорили практичні аспекти розгортання Донецько-Луганського регіонального управління та Лисичанського прикордонного загону, створення 5-ти загонів спеціального призначення при регіональних управліннях та нових підрозділів для спеціальних дій на воді, а також підрозділів охорони кордону (модульних містечок) з ділянками відповідальності до 20 км і підвищення ролі та статусу дільничних інспекторів тощо.

Читати також: Голова Держприкордонслужби анонсував створення регіонального управління у Краматорську

Крім того, акцентовано увагу на роботі щодо розширення повноважень Служби. Зокрема у взаємодії з підрозділами СБ України формується вертикаль контррозвідувальних підрозділів відомства, розглядається можливість надання Службі функцій досудового слідства за окремими статями Кримінального кодексу, ведеться робота над узгодженням питання щодо створення координаційного органу суб’єктів інтегрованого управлінні кордонами.

Що стосується матеріально-технічного забезпечення, то в рамках бюджету та міжнародної допомоги отримано нову техніку, у т.ч. броньовану, засоби захисту та інше майно. Цього року вже отримано допомоги на 775 мільйонів гривень. Активно впроваджується використання в службі безпілотних літальних комплексів. Продовжуються заходи щодо оновлення корабельно-катерного складу.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби України dpsu.gov.ua

Техніка російських окупантів на Донбасі