НВК «Іскра» впроваджує новітні технології

Ukrainian Military Pages

Перспективним планом розвитку НВК «Іскра» на 2018-2020 рр. передбачено придбання та впровадження в серійне виробництво сучасних комплексів ЗD-друку.

За підтримки міжнародного проекту «Internet of Things: Emerging Curriculum for Industry and Human Applications» програми «Еразмус+» Європейського Союзу, організована навчальна науково-технічна програма з тривимірного моделювання та друку для шестидесяти співробітників КП «НВК «Іскра».

Як зауважив директор Науково-виробничого комплексу «Іскра» Юрій Пащенко, 3D-друк часто називають «магічною» технологією, оскільки він дозволяє перетворювати отримані в CAD-системах зображення в готові вироби. У реальності процес 3D-друку вимагає також багато ручної праці, що включає попередню підготовку і подальшу обробку надрукованих деталей для досягнення їх бажаної якості.

«Вже сьогодні для конструкторів та інженерно-технічного персоналу «Іскри» розпочато інтенсивний цикл практичних занять, під час яких вони навчаться працювати з 3D-принтером і 3D-сканером та опанують сучасне програмне забезпечення для тривимірного дизайну», – зазначив Юрій Пащенко.

З вересня поточного року на базі НВК «Іскра», розпочав роботу новий навчальний центр інформаційних технологій. Простора аудиторія для проведення занять оснащена 15 потужними комп'ютерами з новітнім програмним забезпеченням – SEARCH, CADMECH компанії INTERMEСH і AutoCAD, Inventor компанії Autodesk.

Укладено договір із Запорізьким національним технічним університетом. У рамках договору студенти Кафедри інформаційних технологій електронних засобів, під керівництвом викладачів ЗНТУ і провідних фахівців КП «НВК «Іскра», отримають необхідні професійно орієнтовані знання, які згодом зможуть застосувати, працюючи на підприємстві.

Нагадаємо, що минулого місяця підприємство передало Збройним Силам України дві нові станції комплексу РЕБ Р-330УМ «Мандат-Б1Е», про що також повідомлялось Ukrainian Military Pages. А на XIV Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2017» КП «НВК «Іскра» вперше продемонструвало радіолокаційну станцію нового покоління 80К6Т, яка працює на твердотільних модулях.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Веб-сайт КП НВК «Іскра»

довідник озброєння і військової техніки