Спецтехноекспорт отримав контракт на постачання до Європи комплектуючих для T-72

Спецтехноекспорт отримав контракт на постачання до Європи комплектуючих для T-72

Спецекспортер ДП ДГЗП «СпецТехноЕкспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», отримав контракт від державної європейської компанії на постачання комплектуючих для танків T-72 протягом 2017-2019 років.

Контракт підписано за результатами участі «СпецТехноЕкспорту» у публічному тендері за правилами GPA (Government Procurement Agreement), що відбувся за підтримки Проектного офісу GPAinUA в рамках пілотного проекту. Умови та вартість контракту не розголошуються.

Тендер проводився відповідно до європейської директиви Defence Directive 2009/81/EC. Умови участі у тендері були аналогічними до тих, що вимагаються від учасників публічних тендерів в українській системі Prozorro. Після приєднання України до угоди GPA, «СпецТехноЕкспорт» став першою українською компанією, що виграла європейський тендер за правилами GPA.

Україна та Євросоюз є сторонами Угоди про державні закупівлі (GPA) Всесвітньої організації торгівлі (WTO). Угода забезпечує взаємне відкриття доступу на ринки держзакупівель, визначає умови участі, гарантує рівноправні та недискримінаційні принципи щодо іноземних учасників.