ВМС Польщі ввели до строю новий корабель, який представляли на «Зброя та безпека 2017» у Києві

Ukrainian Military Pages

До складу ВМС Республіки Польща введено новий корабель – винищувач мін Kormoran. Церемонію підняття прапору приурочили до заходів з відзначення 99-ї річниці відновлення польських військово-морських мили.

Призначенням корабля є як пошук і знищення морських мін у водах польської економічної зони, так і у складі тактичних груп на Балтійському та Північному морях. Команда тральщика складається з 45 осіб. У випадку необхідності, судно може взяти додатково на борт команду з 6 водолазів-мінерів.

Корабель може розвивати швидкість до 15 вузлів. Конструкція судна забезпечує зниження рівнів фізичних полів та має високі маневрені характеристики. Вмонтовані рушії за підтримки підрулюючого пристрою забезпечують дуже високу маневреність судна, що дозволяє кораблю здійснити розворот на 360° на одному місці.

Корабель оснащено підводними плавзасобами чотирьох типів. Призначення двох з них – це виявлення, локалізація та класифікація морських мін.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
фото © МО РП

Договір на створення прототипу винищувача мін модель 258 «Корморан II» було офіційно підписано 23 вересня 2013 року. У травні 2014 року були завершені модельні випробування корабля, а 4 вересня 2015 року відбувся урочистий спуск на воду і хрещення тральщика. До липня 2016 року корабель оснащували системами озброєння та навігаційними системами. Попередні випробування завершили у 2016-му, а протягом цього року тривали кваліфікаційні.

Компанія Remontowa Shipbuilding також представила модель спроектованого та побудованого нею найновішого польського військового корабля на міжнародній виставці оборонної промисловості «Зброя та безпека 2017», яка відбулась 10-13 жовтня 2017 р. у Києві.


Детально про винищувач мін Kormoran »»