На озброєння ССО ЗС України прийнято снайперські гвинтівки McMillan TAC-50 та Surgeon PSR

Канадські снайпери ведуть вогонь з гвинтівки McMillan TAC-50. Навчання DAWN BLITZ 2013 Канадські снайпери ведуть вогонь з гвинтівки McMillan TAC-50. Навчання DAWN BLITZ 2013

На озброєння Сил спеціальних операцій Збройних Сил України прийнято снайперські гвинтівки McMillan TAC-50 та Surgeon PSR.

Це стало відомо з листа директора компанії «Ібіс» до Міністерства оборони, який оприлюднений сайтом zbroya.info.

Ukrainian Military Pages

Офіційного підтвердження щодо прийняття на озброєння або допуску до експлуатації у Збройних Силах України цих зразків стрілецької зброї наразі не має.

McMillan Tac-50 - це 5-зарядна великокаліберна снайперська гвинтівка з подовжньо-ковзним поворотним затвором під набій .50 BMG. Виробляється американською компанією McMillan Brothers Rifle Company. Перебуває на озброєнні ЗС Канади та морського компоненту Сил військово-морських спеціальних операцій ВМС США (англ. Naval component to the United States Special Operations).

Ukrainian Military Pages Гвинтівка McMillan TAC-50

Нагадаємо, що цього року, снайпер елітного спецпідрозділу Канади в Іраку встановив світовий рекорд з дальності підтвердженого ураження цілі, поціливши з гвинтівки McMillan TAC-50 з відстані в 3,540 метрів, що було офіційно підтверджено командуванням.

Раніше, у 2002 році, канадський капрал Роб Фурлонг також встановлював світовий рекорд за допомогою гвинтівки McMillan Tac-50. Під час операції «Анаконда» він з 2430 метрів застрелив афганського повстанця використовуючи кулю American 750 grain Hornady A-MAX.

Ukrainian Military Pages Гвинтівка Surgeon PSR .338LM

Снайперські гвинтівки Surgeon виробляються американської компанією Surgeon Rifles, яка є підрозділом корпорації Strategic Armory Corps. Серія Surgeon PSR (Precision Sniper Rifle) створена для високоточної стрільби на далекі і наддалекі дистанції.

Читати також: Порошенко придбав та передав 100 снайперських комплексів для 3-го полку Сил спецоперацій


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


довідник озброєння і військової техніки