«Українська бронетехніка» показала санітарно-евакуаційну версію бронеавтомобіля «Варта»

Ukrainian Military Pages

На XIV Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2017» компанія «Українська бронетехніка» показала санітарно-евакуаційну версію свого бронеавтомобіля «Варта».

Вперше бронеавтомобіль «Варта», що розроблений на шасі МАЗ-5434, був представлений в 2015 році, як спеціальний автомобіль для поліції особливого призначення КОРД. В першій половині 2016 року, «Українська бронетехніка» представила оновлену версію бронеавтомобіля, із конструктивними змінами за досвідом експлуатації першої партії автомобілів.

Броня машини захищає екіпаж і десант від бронебійного патрона калібру 7,62х39 мм. Завдяки V-подібній формі днища та протимінним сидіння забезпечено захист екіпажу при підриві міни потужністю 6 кг у тротиловому еквіваленті.

Бронеавтомобіль «Варта» з 2016 року закуповується Міністерством внутрішніх справ для поліції особливого призначення КОРД та Національної гвардії України.

Також бронеавтомобіль допущений до експлуатації в ЗС України під найменуванням - спеціалізований броньований автомобіль для перевезення особового складу «Варта».

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
На XIV Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2017»


довідник озброєння і військової техніки