Андрій Рева: Що змінять у пенсійному забезпеченні військових і що таке бойові пенсії (відео)

Ukrainian Military Pages

«У Пенсійному фонді вже закладений ресурс для перерахунку військових пенсій», - про це повідомив Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Вчора, 20 грудня, ефірі телеканала ZIK Міністр соціальної політики розповів про осучаснення пенсій для військових пенсіонерів, яке відбудеться з 1 січня 2018 року, та про те які принципи закладаються у новий порядок нарахування військових пенсій, що буде введений з прийняттям нового закону про пенсійне забезпечення військовослужбовців.

Зокрема Андрій Рева звернув увагу, що відповідно до існуючого зараз закону, який розроблений ще у 1992 році, всі бойові надбавки, які отримують військовослужбовці не враховуються при обчисленні пенсії. Крім того, за його словами, обмеження максимальної пенсії у 70% від грошового забезпечення урівнює у пенсіях військових, які мають пільгову вислугу, наприклад за участь у бойових діях (1 місяць за 3) та тих хто проходив службу у тилу у звичайних умовах.

Пропонуємо до уваги запис ефіру телеканала ZIK із Міністром соціальної політики України Андрієм Ревою (з моменту, що присвячений питанню пенсійного забезпечення військовослужбовців):


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram