Т-84 поїдуть на Strong Europe Tank Challenge 2018

Ukrainian Military Pages

Харківське державне підприємство «Завод ім. Малишева» виконало замовлення Міністерства оборони України на ремонт танків Т-84.

Регламентний ремонт та модернізацію партії танків Т-84 було розпочато ще навесні. Танк Т-84У «Оплот» був прийнятий на озброєння у 2001 році, того ж року було закуплено 10 одиниць. Цей танк є попередником новітніх танків БМ «Оплот», що прийняті на озброєння у 2009 році.

Танки Т-84 візьмуть участь в міжнародних танкових змаганнях «Сильна Європа» (Strong Europe Tank Challenge) наступного року, - повідомили на підприємстві. Цього року Україну представляв танковий взвод 14 омбр на модернізованій версії танків Т-64БВ.

«Останнім часом танковий біатлон набуває широкої популярності. За його результатами дається оцінка кожної моделі бойової машини окремої країни. Наші танки Т-64 добре себе зарекомендували в минулому змаганні, яке проходило в травні 2017 року Німеччині. Міністерство оборони України прийняло рішення вийти на більш високий рівень і в 2018 році відправити для участі в змаганнях бойові машини Т-84», - розповів начальник управління виробництвом заводу Олександр Пащенко.

Ukrainian Military Pages

Раніше також висловлювались припущення що на наступні змагання можуть відправити танки БМ «Оплот», але терміни їх виготовлення за замовленням Міністерства оборони України, на яке виділено 300 млн гривень, поки не дозволяють їм прийняти участь у змаганнях.

Переможцем цьогорічних змагань Strong Europe Tank Challenge 2017 став танковий взвод ЗС Австрії на танках Leopard 2A4, друге місце зайняла німецька команда, що виступала на більш сучасних танках Leopard 2A6, «бронзу» вибороли американські танкісти на Abrams M1A2 SEP. Український взвод, який дебютував на змаганнях, зайняв п'яте місце обійшовши команду Польщі, яка виступала на Leopard 2A5.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Status quo

довідник озброєння і військової техніки