Компанія UaRms заявляє про недобросовісну конкуренцію у сфері держзакупівель шоломів

Ukrainian Military Pages

Компанія UaRms – виробник засобів індивідуального захисту та екіпірування, зробила заяву стосовно держзакупівлі балістичних шоломів власного виробництва та недобросовісної конкуренції з боку однієї з компаній.

Редакція Ukrainian Military Pages також готова надати можливість викласти свою позицію іншим зацікавленим сторонам. Далі текст заяви керівництва компанії UaRms.

Заява
щодо вилучення шоломів «ТОР-Д» з користування у підрозділах ДШВ та ССО
Збройних Сил України

В ході проведення процедур державних закупівель шоломів «ТОР-Д» частинами ДШВ та ССО ЗС України, ТОВ «Науково-виробниче підприємство «ТЕМП-3000», яке тривалий час було монополістом у постачанні військових шоломів до МО України, усвідомлюючи застарілість своєї матеріально-технічної бази та неможливості постачати шоломи, які б задовольнили замовника, розгорнули кампанію з недобросовісної конкуренції.

Колишній директор «ТЕМП-3000» Євтушенко Є.В. подав на ім’я міністра оборони України скаргу (лист від 04.08.2017 № 291) з суцільно викривленою інформацією стосовно наших шоломів, що постачалися до частин ДШВ ЗС України, та із звинуваченнями у корупції.

В ході призначеного наказом Міністерства оборони України від 11.08.2017 № 427 (зі змінами) службового розслідування не було виявлено з боку постачальника порушень законодавства у сфері господарської діяльності та фактів корупції у тендерних процедурах, які проводились військовими частинами ДШВ ЗС України.

Разом з тим, вважаємо, що представники Військової служби правопорядку (ВСП), яким було доручено провести службове розслідування за скаргою, проводили розслідування заангажовано, упереджено, некваліфіковано, з викривленням та тлумаченням на свій розсуд фактів та документів. Складається враження, що розслідування або було «замовлено», або співробітники ВСП не відповідають кваліфікаційним вимогам до займаних посад. В свою чергу, ми це намагатимемося вияснити через суд після отримання остаточних висновків по розслідуванню.

В наслідок цього, на підставі доповіді ВСП, Міністерством оборони прийняте рішення про призупинення до закінчення службового розслідування закупівлі шоломів «ТОР-Д» та видачі їх особовому складу Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

І навпаки, шоломи кулезахисні виробництва «ТЕМП-3000», якість яких викликає сумніви, бо не підтверджується ніякими пройденими випробуваннями ані по ВСТ 01.301.002 – 2009 (01) «Військова система стандартизації. Організація та проведення військових (дослідних) випробувань предметів речового майна. Основні положення», ані по Постанові Кабінету Міністрів України № 345 від 25.02.2015р., продовжують закуповуватись Міністерством оборони.

Довідково.

Шоломи «ТОР-Д» пройшли випробування в акредитованих балістичних лабораторіях країн НАТО та підтвердили рівень захисту від куль ІІІ-А за стандартом NIJ STD-0106-01, а при перевірці на захист від уламків у відповідності до стандарту НАТО STANAG 2920 показали рівень V50 (minimum fragmentation velocity V50 m/s) = 698,8 м/с, що відповідає максимальному рівню захисту F6 (STANAG 2920 Protection Levels), на підставі якого показник V50 повинен бути не менш ніж 650 м/с.

Якість Шоломів також посвідчена:

1. Сертифікатом відповідності, номер в реєстрі Державної системі сертифікації УкрСЕПРО UA 1.080.0040127-16 від 30.11.2016 року, виданим Міністерством економічного розвитку і торгівлі України;

2. Протоколами балістичних випробувань, виданими Науково-випробувальною лабораторією зброї та спеціальних захисних матеріалів науково-інноваційного відділу науково-методичного центру організації наукової та науково-технічної діяльності Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, а також Відділом випробувань Державного науково-дослідного інституту МВС України.

3. Актом визначальних відомчих випробувань Шолому, Акт затверджено Начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України 04.06.2016 р. Акт № 36/16102-021).

4. Наказом Міністерства оборони України від 15.12.2016 р. № 691 з призначенням, що передбачає безпечне десантування парашутним способом.

Заявляємо, що ми і надалі будемо робити все для того, щоб військовослужбовці української армії мали надійні засоби балістичного захисту, вкладаючи в цю роботу зусилля, кошти та використовуючи новітні технології. Вже пройшов балістичні випробування шолом 2-го класу захисту (пістолет ТТ), пройшла випробування лобова балістична накладка, що збільшує клас захисту серійного шолому «ТОР-Д» з 1А до 2 за ГСТУ 78-41-004-97, розробляються нові вироби.

В решті решт, тільки споживачам, тобто військовим на «нулі» та тим, хто знаходиться у пунктах постійної дислокації, вирішувати, хто з виробників постачає до армії сучасний та якісний продукт. Саме на вашу підтримку та розуміння ми сподіваємось.


З повагою,
Команда ЮАРМС




Даний матеріал відноситься до авторських публікацій.
Думка редакції може не збігатися із точкою зору авторів матеріалів.

Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


довідник озброєння і військової техніки