Канадські інструктори передають ЗС України досвід з підготовки сержантського складу

Канадські інструктори передають ЗС України досвід з підготовки сержантського складу

У Василькові, на базі 202-го центру підготовки сержантського складу Повітряних Сил ЗС України, вперше розпочалась підготовка на Курсі лідерства середнього рівня.

Підготовка проводиться за участі представників Збройних сил Канади в рамках навчально-тренувальної місії Operation UNIFIER.

Іноземні колеги мають оцінити роботу інструкторського складу Центру та проаналізувати наскільки програми Курсу лідерства, їх тематика відповідає стандартам підготовки, що проводиться у Школах підготовки сержантів країн — членів НАТО, а також надати інструкторському складу Центру, методичну допомогу у проведенні Курсів.

Щоденно після закінчення занять, проводиться короткий брифінг на якому іноземні інструктори динамічно та об’єктивно висловлюють свої погляди, щодо навчального процесу, майстерності викладачів та обговорюють питання, які допоможуть визначити, підсилити слабкі сторони та укріпити сильні.

Канадські інструктори передають ЗС України досвід з підготовки сержантського складу

Тим часом, у Миколаєві за участі інструкторів ЗС Канади триває підготовка сержантського та старшинського складу ЗС України на базі 203-го центру підготовки сержантського складу Військово-Морських Сил ЗС України.

Перший навчальний заклад нового зразку - 197-й центр підготовки сержантів було відкрито на території навчального центру «Десна» у 2014 році. А у 2017 році були вже були створені такі центри у Повітряних Силах та Військово-Морських Силах ЗС України.

Особливістю Центрів є те, що у штаті лише сержанти, включно із командиром частини. Інструктори центрів пройшли неодноразову підготовку в Україні та за кордоном, мають бойовий досвід антитерористичної операції.


Читати також: До Верховної Ради поданий законопроект із новими сержантськими (старшинськими) званнями



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України