Укроборонпром прокоментував закупівлю БМП у Wtorplast

Ukrainian Military Pages

ДК «Укроборонпром» прокоментував закупівлю БМП-1АК у польської компанії Wtorplast, зокрема спростовує інформацію видання «Новое Время» що придбано «списані машини».

За твердженням прес-служби «Укроборонпрому» стаття видання «Новое Время» містить спотворені факти, а низка її тверджень не відповідають дійсності. Зокрема називається суцільною брехнею інформація про те, що компанія Wtorplast начебто придбала ці машини за 20 тисяч євро, після чого продала їх Україні за $205 тисяч.

Концерн наголошує, що усі закуплені Україною бойові машини БМП-1АК зібрані не пізніше 2016 року ліцензованим підприємствам на території ЄС. Усі використані вузли та агрегати пройшли відповідний ремонт і стендові випробування у відповідності до вимог ISO та технічних норм ЄС. Якість машин підтверджена триступеневою перевіркою, здійсненою, зокрема і представниками Міноборони України на етапі передконтрактної роботи. До того, компанія Wtorplast надає кількарічну гарантію на усі поставлені вироби.

Також зазначається, що вартість угоди між українською та польською компаніями на поставку БМП-1АК не може бути розголошена згідно з умовами контракту. Однак наголошується, що вона значно нижча, аніж аналогічні пропозиції на світовому ринку та значно нижчою ніж вказана у статті. Закупівля БМП-1АК саме за такою ціною досягнута виключно через стратегічні і добропорядні взаємини України та Польщі. Немає жодних підстав вважати, що ціна на БМП-1АК є завищеною.

Закупівлю бойових машин здійснено у відповідності до Державного оборонного замовлення в інтересах Міноборони України. У рамках ДОЗ встановлено граничні норми прибутковості, зокрема на імпортні операції – до 2% від суми контракту. Відтак згадану угоду реалізовано ДК «Укрспецекспорт» із дотриманням усіх законодавчих і правових норм України, Польщі та Європейського союзу.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Водночас на ДП «Житомирський бронетанковий завод» здійснено технічне доопрацювання отриманої із Польщі техніки, зокрема встановлено маскувальне обладнання. Ці дії здійснили у відповідності до встановлених Міноборони України норм рентабельності – у межах 1%, тобто практично на рівні собівартості. Твердження видання «Новое Время» про ціну на вказані роботи у $40 тисяч за одиницю також є брехнею, адже реальна вартість цих робіт на підприємстві у декілька десятків разів нижча.

Концерн наголошує, що публікація видання «Новое Время» є неправдивою та маніпуляційною. Вимагає у видання опублікувати наведену прес-службою концерну інформацію, а також вибачитися за брехню перед читачами та працівниками оборонно-промислового комплексу.

Аби переконатися у справедливості наведених тез, прес-служба ДК «Укроборонпром», пропонує представникові видання, а також усім зацікавленим ЗМІ завтра відвідати військову частину, де експлуатують згадані БМП-1АК. Там можна буде на власні очі переконатися у високій якості і надійності техніки, якою представники концерну забезпечили українських воїнів.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»