Морська авіація отримала гелікоптер Ка-226

Ukrainian Military Pages

Нещодавно зусиллями групи волонтерів до складу ВМСУ був введений багатоцільовий вертоліт Ка-226 у санітарній версії. Повітряна машина здатна евакуювати поранених з будь-якої місцевості. На борту є все, щоб вже у повітрі надавати реанімаційну та іншу медичну допомогу.

Про це у Facebook повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко, у минулому речник Міноборони з питань АТО.

Також він повідомив про перепони з якими довелося стикнутися команді волонтерів на шляху гелікоптера до морської авіації.

Тобто, небайдужі хлопці і дівчата витратили свої статки, час та нерви для збільшення шансів вижити нашим пораненим воїнам.

Але що довелося пережити волонтерам на шляху власне реанімації вертольоту та передачі його військовим, може розповісти ініціатор цього проекту та мій колега Даулет Бейсембаєв.

Якщо коротко, то на шляху Ка-226 зі Львова до ВМС ЗСУ вставали деякі категорично налаштовані народні депутати(!), львівські ділки, посадовці і "заряджені" ними представники медіа. Під цю відновлену машину одразу забажали "невідкладно" будувати медичний корпус з вертолітним майданчиком, по ходу - звинувачували офіцерів ВМС у рейдерстві і шахрайстві!!!

Від усіх військових, цивільних, заряджених духом Перемоги над агресором, та просто небайдужих українців висловлюю волонтерам ЩИРУ ВДЯЧНІСТЬ!!!

Бейсембаєв та його команда - справжні герої!!!

Слава УКРАЇНІ!!!

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages фото © facebook.com/lysenko.andrii

UPD: офіційна церемонія передачі відбулася 8 червня 2018 року.

Нагадаємо, 2008 року вертоліт Ка-226 конфіскували на митниці й передали у власність Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, який, своєю чергою, передав його на Львівський авіаремонтний завод, де спеціалісти мали провести техогляд і спеціальну реєстрацію перед використанням. Але до реальних польотів справа так і не дійшла. Читати більше »»


ua en