ЗСУ отримали кілька десятків бронеавтомобілів «Козак-2»

ЗСУ отримали кілька десятків бронеавтомобілів Козак-2

Приватна компанія «НВО «Практика» у рамках Державного оборонного замовлення передала Збройним Силам України партію з понад 40 броньованих автомобілів «Козак-2».

Про це повідомляється на сторінці компанії у Facebook.

«Ми особливо пишаємося тим, що «Козак-2» на 70% виготовлений з компонентів і комплектуючих вітчизняного виробництва, які поставляє десяток українських підприємств. Вже майже 5 років наші бронеавтомобілі допомагають укріплювати обороноздатність нашої держави. Бронеавтомобіль виробництва НВО «Практика» пройшов повний цикл державних випробувань і у березні 2017-го прийнятий на озброєння вітчизняного війська», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, на сьогодні, вже понад 240 машин «Козак-2» використовуються Збройними Силами України та силовими структурами нашої держави.

ЗСУ отримали кілька десятків бронеавтомобілів Козак-2

Спеціалізований броньований автомобіль «Козак-2» ПСЗА-5 (панцеровий захист спеціалізованих автомобілів 5 класу) розроблений в 2015 році, у листопаді 2016 року, наказом Міноборони №588, допущений до експлуатації в ЗСУ на особливий період, а за півроку – 21 березня 2017 року наказом №158 прийнятий на озброєння Збройних Сил України.

Бронеавтомобіль призначений для перевезення особового складу, озброєння, вантажів і майна всіма типами доріг і місцевості; проведення тактичних операцій (патрулювання, супровід, забезпечення зв’язку, вогнева підтримка в бою), а також для захисту екіпажу і вантажу, особового складу від вогню стрілецької зброї калібром 7,62 мм, осколків боєприпасів і мін.

ЗСУ отримали кілька десятків бронеавтомобілів Козак-2 ЗСУ отримали кілька десятків бронеавтомобілів Козак-2

15-тонний бронеавтомобіль побудований на шасі IVECO Eurocargo.

ЗСУ отримали кілька десятків бронеавтомобілів Козак-2

Нагадаємо, що на початку 2020 року НВО «Практика» також імпортувала партію шасі Iveco для «Козак-2» у рамках виконання державного обороного замовлення в інтересах Нацгвардії.

Читати також:НВО «Практика» імпортувала партію фінської сталі