Німеччина передасть Україні чотири батареї ЗРК IRIS-T SLM

Україна просить ФРН продати одинадцять батарей ЗРК Iris-T SLM

Німеччина збільшила кількість систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM які планується поставити Україні до чотирьох, — раніше ФРН анонсувала передачу одного такого комплексу.

Про це йдеться на сайті федерального німецького уряду. Також зазначається, що наразі доступний бюджет на три додаткових системи IRIS-T SLM.

Нагадаємо, що на початку червня канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв Україні поставити один комплекс IRIS-T SLM «найближчими тижнями». Водночас федеральний уряд тоді повідомив, що постачання відбудеться до кінця року. Тепер у Німеччині заявляють, що перша система може бути поставлена у жовтні, а до кінця року очікується постачання ще однієї.

Система IRIS-T SLM (організаційно один комплекс це батарея) складається з радіолокатора спостереження, центру управління та трьох пускових установок на яких готові до запуску 24 зенітні керовані ракети.

Україна просить ФРН продати одинадцять батарей ЗРК Iris-T SLM

ЗРК Iris може перехоплювати винищувачі, гелікоптери та безпілотники в радіусі 40 кілометрів і на висоті 25 кілометрів. Також можуть бути перехоплені ракети малої дальності та керовані ракети, якими зараз Росія обстрілює українські міста.

Раніше повідомлялось, що Україна подавала до німецького уряду заявку щодо придбання у німецької промисловості одинадцяти батарей зенітних ракетних комплексів Iris-T SLM, яка вважається однією з найсучасніших і дорогих систем ППО.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»