Більше зенітно-ракетних частин захищатиме наше небо

Ще більше зенітних ракетних частин захищатиме небо

Повітряні Сили підняли вишкіл особового складу, збільшили кількість частин готових до виконання завдань, сформували та продовжують формувати нові зенітні ракетні підрозділи.

Наразі триває новий етап розширення протиповітряної оборони, який передбачає залучення Сухопутних військ, Військово-Морських Сил, Десантно-штурмових військ, а також баз, арсеналів та складів де зберігається озброєння, які в загальному комплексі виконуватимуть завдання протиповітряної оборони держави. Про це повідомив командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов під час підведення підсумків роботи за перше півріччя.

З метою розширення радіолокаційного поля, радіотехнічні війська формують два нові батальйони та дві окремі роти. У цьому році також планується отримати, ще чотири комплекти РЛС, що дозволить забезпечити новітніми засобами спостереження загрозливі напрямки.

Зенітні ракетні війська продовжують повернення до бойового складу комплексів, які перебували на зберіганні. Минулого року були стрільби модернізованого ЗРК С-125 та сформований один дивізіон, цього року вже формується наступний. Також формується другий дивізіон, що має на озброєнні зенітну ракетну систему С-300В1, яка також успішно стріляла минулого року.

Крім того планово відновлюється і підтримується боєздатність зенітних ракетних систем С-300ПТ, С-300ПС, зенітних ракетних дивізіонів «Бук-М1», які перебувають на озброєнні.

Щодо авіаційної компоненти, то продовжується модернізація авіаційної техніки, зокрема МиГ-29, Су-27, далі розглядається Су-25 і Су-24, продовжується розвиток системи підготовки авіаційних кадрів – Україна одна з держав, що мають повний цикл підготовки пілотів з виконанням на випускному курсі польотів на бойовому літаку.

Також Повітряні Сили очікують на озброєнні нові транспортні літаки – Ан-178, Ан-77, а також літаки дальньої радіолокації. А у подальшому є плани на комплекси космічного спостереження, щоб мати повний контроль над своєю територією на всіх висотах.