США модернізують українські порти для американських військових кораблів

США модернізують українські порти для американських військових кораблів

У зв'язку зі зростанням напруженості між Росією та Україною у Чорному морі, США модернізують кілька українських військово-морських баз, щоб дати можливість військовим кораблям США та НАТО базуватися у кількох в милях від контрольованого Росією Криму.

Про це повідомляє Breaking Defense.

Нагадаємо, ще у липні 2017 року по лінії військової допомоги, яка надається Foreign Military Construction Sales (FMCS), силами американський військових будівельників, в Очакові стартувало будівництво Морського операційного центу, ремонтної майстерні для катерів, а також контрольно-перепускних пунктів по периметру охорони бази.

Оновлення планів відбулося після того, як в листопаді минулого року російські військові кораблі обстріляли і захопили три кораблі українського військового флоту в Керченській протоці. Наразі Росія продовжує утримувати екіпажі.

Модернізовують Очаківську військово-морську базу та військову базу в Миколаєві, зокрема зводять судноремонтні об'єкти та пару нових морських операційних центрів, з яких сили України та НАТО зможуть координувати свою діяльність.

США модернізують українські порти для американських військових кораблів

Більшість робіт проводиться в районі Очакова, який протягом останніх років відвідали кілька будівельних підрозділів ВМС США. Наразі підрозділ з підводного будівництва ВМС США оцінює наявні пірси. «Мета полягає в тому, щоб мати можливість використовувати їх для завдань американських і союзницьких сил». Водолази працюватимуть над посиленням існуючих пірсів, складуть карту морського дна, щоб переконатися, щоб великі кораблі зможуть заходити туди, а також обиратимуть місце для запланованого плавучого дока.

Крім того, як можна побачити з поширених пресслужбою американських ВМС фото, військовослужбовці 133-ого мобільного будівельного батальйону ВМС США допомагають відбудовувати злітно-посадову смугу військового аеродрому у Миколаєві.

США модернізують українські порти для американських військових кораблів Sailors assigned to Naval Mobile Construction Battalion (NMCB) 133 rebuild a runway in Mykolaiv, Ukraine, during exercise Sea Breeze 2019, July 3, 2019. Sea Breeze is a U.S. and Ukraine co-hosted multinational maritime exercise held in the Black Sea and is designed to enhance interoperability of participating nations and strengthen maritime security and peace within the region. (U.S. Navy photo by Lt. Amanda Caffey/Released)