Україна розглядає придбання пакистансько-китайських винищувачів JF-17 Block III ?

Україна розглядає придбання пакистансько-китайських винищувачів JF-17 Block III

Делегація Повітряних Сил України на чолі з генерал-полковником Сергієм Дроздовим у березні цього року відвідала пакистанську компанію PAC, давши старт чуткам про те, що Київ розглядає придбання винищувача JF-17 Block III, перший політ якого відбувся в січні.

Про це повідомляє сайт Defenseworld.net.

«Візит – це набагато більше, ніж просто фотозйомка», – повідомило Defenseworld.net джерело в українській промисловості, що не бажало себе ідентифікувати. Співрозмовник зазначив: «Збройні сили намагаються терміново замінити в середньому 30-річні МіГ-29 та Су-27, успадковані від колишнього Радянського Союзу, які занадто старі для великої модернізації».

Пресслужба компанії Pakistan Aeronautical Complex (PAC) оприлюднила фото делегації ЗС України, яка відвідує завод з літаками схожими на JF-17, що будуються на задньому плані.

Україна розглядає придбання пакистансько-китайських винищувачів JF-17 Block III

JF-17 Thunder або ж Chengdu FC-1 Xiaolong – легкий однодвигунний багатоцільовий винищувач-бомбардувальник 4-го покоління спільної пакистано-китайської розробки – пакистанською компанією PAC та китайською компанією Chengdu Aircraft Corporation (CAC).

Україна розглядає придбання пакистансько-китайських винищувачів JF-17 Block III

JF-17 Block III привертає значну увагу з боку потенційних покупців, головним чином завдяки китайським радіолокаторам з активною фазованою антеною решіткою (АФАР), системам наведення та радіоелектронної боротьби, подібних до тим, що встановлені на набагато коштовніших літаках, таких як F-16 та Jas 39 Gripen.

Нагадаємо, що Україну також зацікавив бразильський турбогвинтовий легкий штурмовик Embraer EMB-314 Super Tucano, зокрема влітку 2019-го делегація Повітряних Сил відвідала Бразилію, а восени українські військові пілоти здійснили ознайомчі польоти на А-29 у Лісабоні. Про зацікавленість України бразильськими літаками повідомив Президент Бразилії.

Читати також:Про серійний винищувач українського виробництва

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію