КБ «Луч» передало військовим партію ракет «Вільха»

ракети Вільха

ДККБ «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром» відвантажило Збройним Силам України 28 ракет Р624 «Вільха», які серійно виготовляються на підприємстві.

Передача ракет відбулася достроково, підкреслює пресслужба ДК «Укроборонпром».

«У виробництві ракет «Вільха» беруть участь близько 20 підприємств «Укроборонпрому», скрізь діє особливий режим роботи, попри це, вдалося виготовити і відвантажити продукцію військовим достроково. Також КБ продовжує працювати над модернізацією ракетної системи «Вільха-М», яка розроблена у тісній співпраці кластеру високоточної зброї «Укроборонпрому». Роботи ведуться над покращенням дальності та потужності. Зараз випробування комплексу перебувають на фінальній стадії і ми плануємо налагодити їх серійне виробництво до кінця цього року», – повідомив генеральний конструктор та гендиректор КБ «Луч» Олег Коростельов.

КБ Луч передало ЗСУ 28 ракет Вільха

«Вільха» – це високоточні 300 мм реактивні боєприпаси, які перебувають на озброєнні підрозділів ракетних військ і артилерії Сухопутних військ ЗСУ. Цей засіб є основою могутності системи вогневого ураження українських артилеристів і стримуючим фактором у вогневому протистоянні з противником.

ракети Р624 Вільха

«Декілька років тому підприємства концерну приступили до поетапного відновлення військових, оперативних і стратегічних запасів даної номенклатури високоточних засобів ураження в ЗС України. Уже остаточно сформовано науково-технічний і виробничий потенціал підприємств по серійному виробництву цих боєприпасів, їх подальшої модернізації і розробки на їх базі перспективних високоточних засобів ураження. Це дозволить зокрема створити конкуренцію в цьому класі озброєння на світових ринках зброї», – прокоментував виконання держконтракту заступник генерального директора з авіа- та ракетобудування Руслан Корж.


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію