Проектний Офіс Реформ отримав статус офіційного підрозділу Міністерства оборони України

Міністерство оборони України

8 вересня відбулась офіційна презентація Проектного Офісу Реформ за участі заступника Міністра оборони Юрія Гусєва, Голови Проектного Офісу Реформ Андрія Загороднюка та Голови Ради Волонтерів Давида Арахамія.

На зустрічі з пресою учасники розповіли про задачі Проектного Офісу та поточний стан реалізації реформ в оборонному відомстві.

Наприкінці серпня 2015 року Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак затвердив рішення про надання Проектному Офісу Реформ статусу окремого офіційного органу Міністерства, який забезпечуватиме координацію змін в оборонному відомстві.

Поява Проектного Офісу Реформ пов’язана з необхідністю реалізації низки проектів, спрямованих на оновлення ключових функцій Міністерства оборони України.

— Наша задача змінити систему таким чином, щоб, хто б не прийшов після нас, ця система була повністю побудована за абсолютно іншими принципами: принципами прозорості, антикорупційності, зрозумілості та ефективності, — наголосив Юрій Гусєв.

Проектний Офіс Реформ

Проектний Офіс Реформ — це група професійних менеджерів, які вийшли з бізнес та волонтерського середовища, мають якісну освіту та багаторічний досвід проектного менеджменту. На даний момент Проектний Офіс Реформ налічує 30 спеціалістів, які підпорядковуються заступнику Міністра оборони. Керівником Проектного Офісу Реформ призначений Андрій Загороднюк.

— Проектний офіс — є структурним підрозділом, який співпрацює з різними департаментами управління Міністерства оборони та Генштабу. Однак, його діяльність організована зовсім по-іншому. Це окрема система управління проектами, де є конкретний ресурс, час та чітко визначені КРІ, — зазначив Андрій Загороднюк.

Команда Проектного Офісу займається координацією процесів розробки реформ, пошуком фінансування, впровадженням змін, а також моніторингом їх виконання. Всі реформи реалізовуються у вигляді проектів, які після успішної апробації віддаються Міністерству оборони як готові рішення з метою їх подальшого масштабування та впровадження на всіх рівнях.

До консультацій у розробці проектів залучені компанії «великої четвірки» — PWC, EY, Deloitte і KPMG, які підтримують Міністерство оборони України на умовах pro bono та гарантують впровадження системних змін згідно з міжнародними стандартами.

Станом на сьогодні Проектний Офіс Реформ активно працює над наступними реформами:

  • Інституційна реформа закупівель
  • Впровадження електронних закупівель
  • Реформа управління державними підприємствами, що належать Міністерству оборони України
  • Інвентаризація матеріальної бази та автоматизація логістики в ЗС України
  • Реформа норм і стандартів речового забезпечення та закупівель
  • Реформа харчового забезпечення військовослужбовців
  • Група проектів з військової медицини.

Перелік проектів весь час оновлюється, оскільки реформуванню підлягають всі функції Міністерства.

Для своєї діяльності Проектний Офіс Реформ активно співпрацює з міжнародними організаціями, державними установами таких країн, як Велика Британія, США, Канада, Норвегія та країни Балтії, недержавними благодійними фондами. Кількість охочих допомогти щодня збільшується, зокрема з числа міжнародних та вітчизняних компаній.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua