Уточнено військово-адміністративний поділ: створено військово-повітряну зону «Схід»

Повітряне командування Схід зображення: facebook.com/pvkshid

Указом Президента України від 23.01.2017 року №12/2017, внесено зміни до військово-адміністративного поділу України, затвердженого Указом Президента України від 05.02.2016 року № 39/2016 - створено четверту військово-повітряну зону - «Схід».

Військово-повітряна зона «Схід» є зоною відповідальності повітряного командування «Схід». Таким чином, повітряний простір України поділяється на чотири військово-повітряні зони та один окремий військово-повітряний район, які є районами відповідальності повітряних командувань «Захід», «Південь», «Центр» та «Схід» Повітряних Сил Збройних Сил України.

До меж відповідальності існуючих повітряних командувань внесені відповідні зміни.

Управління Повітряного командування «Схід» сформоване у 2016 році у місті Дніпро. У жовтні 2016 року ПвК «Схід» брало участь в навчаннях «Рубіж – 2016», де у взаємодії з іншими військовими формуваннями України, відпрацьовували завдання щодо здійснення контролю порядку використання повітряного простору, ведення радіолокаційної розвідки з метою надійного прикриття від ударів з повітря важливих державних об'єктів, своїх військ, об'єктів інфраструктури, комунікацій тощо.



Використані джерела:
Military Aviation
Указ Президента України від 23.01.2017 № 12/2017 "Про внесення зміни до військово-адміністративного поділу території України"