У змаганнях на кращий танковий взвод ВДВ перемогли танкісти 25-ї бригади (відео)

Ukrainian Military Pages

Напередодні святкових днів, на загальновійськовому полігоні під Житомиром завершились змагання серед бригад Високомобільних десантних військ на кращий танковий взвод.

Впродовж тижня під спекотним сонцем розгорнулася не менш спекотна боротьба між танковими взводами на першість серед бригад ВДВ. До змагань долучилися команди 25-ї, 79-ї, 80-ї та 95-ї бригад Високомобільних десантних військ Збройних Сил України на танках Т-80БВ.

Програма конкурсу підготовлена максимально наближено до стандартів НАТО та міжнародних змагань. Загалом змагання між танкістами ВДВ складалися з декількох етапів: наступальний бій, оборонний бій, снайперська стрільба, водіння танка, евакуація та надання першої медичної допомоги пораненим та визначення рівня фізичної підготовки танкістів.

Як зазначив командувач Високомобільними десантними військами Збройних Сил України генерал-лейтенант Михайло Забродський, усі вправи, з яких складаються змагання фактично взяті з бойових ситуацій та вдосталь насичені тактичними епізодами реального бою. Водночас такі змагання вдосконалюють навички танкових взводів, а комплекс вправ у рамках біатлону знадобиться десантникам під час виконання бойових завдань у зоні АТО.

Ukrainian Military Pages

За результатами змагань перше місце здобув танковий взвод 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, друге місце у танкістів 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ.

«Такі змагання показують кожному командиру танкового підрозділу навченість та підготовку особового складу. Хлопці відпрацьовують на всі сто відсотків, кожен знає своє завдання під час тієї чи іншої вправи, а головне – кожен любить свою справу та свою бойову машину. Без любові та абсолютної відданості нам би не вдалося зайняти першу позицію на цих змаганнях» – розповідає командир танкової роти 25-ї бригади Андрій Зайченко, танковий взвод якого здобув перемогу за загальним показником набраних очок.

Ukrainian Military Pages

Після визначення кращих танкових взводів у видах та родах військ, у вересні, будуть проведені змагання на першість Збройних Сил України, переможець яких буде представляти Україну на міжнародних змаганнях.

Читати також: Strong Europe Tank Challenge 2017: зміцнені дружбою! (фільм)

Нагадаємо, що кращим танковим взводом Сухопутних військ, цього року знову стали танкісти 14 окремої механізованої бригади з міста Володимир-Волинський, які минулого року, після перемоги у загальному конкурсі ЗСУ, представляли Україну на міжнародних змаганнях Strong Europe Tank Challenge 2017 на модернізованих танках Т-64БВ.



Використані джерела:
Прес-служба командування ВДВ ЗС України