Російський «травмпункт на колесах» у Ясинуватій

Російський «травмпункт на колесах» у Ясинуватій всі фото та зображення: informnapalm.org

Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm виявили та ідентифікували черговий зразок російської військової техніки на тимчасово окупованій території сходу України.

Найгарячіша точка на окупованому Донбасі сьогодні – «Авдіївська промзона». Не дивно, що російські окупаційні війська розмістили безпосередньо біля (2-3 км) «промзони» свою «Автоперев’язувальну» АП-2 на базі шасі КАМАЗ-43114.


Довідка:

Пересувний хірургічний комплекс «Автоперев’язувальна» виготовляється на базі повнопривідних автомобілів КАМАЗ 43114, КАМАЗ 43118, УРАЛ 4320 та ін. у кузові-фургоні підвищеної герметичності, що зроблений за військовою технологією з внутрішнім армуванням під встановлення вмонтованого обладнання.

Призначений для надання першої лікарської допомоги пораненим та постраждалим при масових ураженнях та в умовах надзвичайних та екстремальних ситуацій на місці стихійних лих, техногенних та антропогенних катастроф, а також аварій, пов’язаних з викидом шкідливих хімічних речовин в атмосферу (У нашому випадку це активні бойові дії й агресія з боку Росії на території України — примітка).

Обладнання пересувного хірургічного комплексу «Автоперев’язувальна» дозволяє проводити:

  • первинний прийом та сортування поранених і постраждалих;
  • первинну хірургічну обробку ран;
  • зупиняти масивні кровотечі з кровоносних судин та внутрішніх органів;
  • проводити інтенсивну протишокову терапію;
  • невідкладні реанімаційні заходи;
  • підготовку поранених до транспортування та евакуації з місця події.

Пересувний хірургічний комплекс «Автоперев’язувальна» обладнаний автономними системами життєзабезпечення: енергопостачання, опалення, вентиляція, кондиціонування, аварійне електроживлення, освітлення, кисневе забезпечення, що дозволяє проводити безперервний позмінний прийом постраждалих протягом необмеженого часу. Кожен пересувний хірургічний комплекс «Автоперев’язувальна» укомплектований 2 каркасними чи пневмокаркасними модулями, які швидко ставляться і пристиковуються під час роботи до кузова-фургона автомобіля та виконують функцію приймально-сортувального та евакуаційного відділень.
Модулі пересувного хірургічного комплексу «Автоперев’язувальна» також укомплектовані обладнанням, потрібним для створення комфортних умов під час перебування в них поранених.

Що всередині російської “Автоперев’язувальної” АП-2, нижче на фото (джерело фото: www.radian.bz).

русский АП-2 русский АП-2 русский АП-2 русский АП-2 русский АП-2

«Авдіївська промзона» на мапі

Російський «травмпункт на колесах» у Ясинуватій

АП-2 стоїть у дворі будівлі корпорації «Украгропромбуд Агроспецмонтажник». Фото panoramio.

Облицювання фасаду будівлі практично ідентичне з усіх сторін, але нижня частина, зроблена з чорного та червоного мармуру, однакова з усіх боків будівлі й повністю збігається із зображенням на фотографіях російських бойовиків.

русский АП-2 русский АП-2 русский АП-2 русский АП-2

На “Автоперев’язувальній” АП-2 видно номер «ДК 6405», «ДК» — донецький корпус окупаційних військ Росії на Донбасі.

русский АП-2

Зверніть увагу, судячи з лакофарбового покриття, машина дуже свіжа, а також намет з ношами прямо з виробництва. «Віджати» у ЗСУ таке точно не могли.

русский АП-2русский АП-2

Зауважимо, що це місце та прилеглі території російські окупанти використовують від початку 2015 року (детально у матеріалі InformNapalm).

Як бонус публікуємо знімок (літо 2016) з анонімного супутника спільноти InformNapalm, на якому видно новеньку російську “Автоперев’язувальну” АП-2 на базі шасі КАМАЗ-43114, а також іншу військову техніку, накриту чохлами, яка зафіксована на фото вище.

русский АП-2



InformNapalm Матеріал до публікації підготував Відаль Сорокін
Ідентифікація техніки Михайло Кузнецов
Ідентифікація місцевості @5urpher


Техніка російських окупантів на Донбасі