Президент України підписав закон що надає право на звільнення за контрактами до кінця особливого періоду та тими, дія яких була продовжена

Президент підписав закон

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби».

Реалізація Закону дозволяє унормувати деякі питання, пов’язані з прийняттям, продовженням та звільненням громадян з військової служби. Зокрема, дасть можливість військовослужбовцям, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби.

Законом встановлюється, що право на звільнення з військової служби набувають військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, дію якого було продовжено понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації та які вислужили не менше 18 місяців з дати його продовження. Також звільнитися мають право військові, що уклали контракт на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та вислужили не менше 24 місяців військової служби за контрактом.

«Це дає вам можливість завершити контракт з тими, хто вирішив повернутися додому, але разом з тим – ні на йоту не знизити боєздатність і боєготовність частин і підрозділів, в першу чергу тих, які знаходяться у зоні проведення АТО, бойових операцій із захисту нашої держави», - звернувся Глава держави до присутніх під час підписання Законів Міністра оборони Степана Полторака та Начальника Генерального штабу Віктора Муженка.

«Тим громадянам України, які уклали фактично безстроковий контракт під час особливого періоду, ми даємо можливість відновити справедливість і дати можливість командирам забезпечити їх звільнення», - додав Петро Порошенко.

Президент також констатував, що укладання контрактів йде відповідно графіку. «Ми стрімко наближаємося до 70-ти тисяч і це свідчить про дуже високий рівень і патріотизму, і готовності зі зброєю в руках захищати Україну», - сказав Петро Порошенко. «Ми дійсно можемо стверджувати, що за 2,5 роки ми побудували нову українську армію», - сказав він.

Документом також вносяться зміни до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», пов’язані з унормуванням деяких інших питань щодо прийняття, проходження, звільнення з військової служби. Зміни до Кодексу законів про працю України та Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» врегульовуються питання збереження соціальних пільг військовослужбовців.

Раніше Глава держави також доручив Міністру оборони підняти доплати військовослужбовцям, які знаходяться на першій лінії (лінії зіткнення) – до 6 тис. грн, на другій лінії – до 2,4 тис. грн.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію